≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preko 600 miliona dolara kasnije, Star Citizen ulazi u još jednu Alpha fazu: Šta se dešava sa ovom igrom?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa novim "Fully Loaded" ažuriranjem i brojnim funkcijama, Star Citizen nastavlja da bude predmet polemike dok nastoji da opravda velika finansijska ulaganja i godine razvoja

  • 0
Star Citizen Foto: Cloud Imperium Gaming/Star Citizen

Star Citizen je igra koja fascinira i frustrira gejming zajednicu još od svog prvog predstavljanja. Sada u Alpha 3.20 fazi, ovo ogromno i ambiciozno delo Cloud Imperium Games-a donosi novu rundu ažuriranja i funkcija, uključujući revolucionarne promene u Arena Commander modu, nove PvP načine igre, misije i brodove. Ali može li ona da ispuni očekivanja koja su postavljena prikupljanjem više od 600 miliona dolara?

Prvi put najavljena 2012. godine, Star Citizen je od početka bio vizionarski projekat. Kroz mehanizme crowdfunding-a, igra je uspela da prikupi neverovatna sredstva i time postane jedan od najfinansiranijih projekata u istoriji video igara. Ipak, pored ogromnih finansijskih ulaganja, i posle više od deset godina, igra još uvek nije zvanično lansirana. Na sajtu Cloud Imperium Games redovno se ažurira brojač koji pokazuje da je igra, do danas, prikupila 604,183,210 dolara od preko 4.8 miliona investitora.

Razvojni put ove igre bio je i ostaje kontroverzan. Nekritički fanovi je nazivaju remek-delom u nastajanju, dok skeptici ističu da je igra postala "nepresušni bunar" u koji se samo sipa novac, a završni proizvod je i dalje daleko od vidika. Naročito su kritikovani astronomski visoki troškovi za unapređenja i brodove unutar igre, poput nedavno dodatog MISC Hull C broda, koji košta neverovatnih 500 dolara.

Novo ažuriranje, "Fully Loaded", možda donosi nove funkcionalnosti i sadržaje, ali postavlja i pitanje koliko će ove promene zaista uticati na percepciju Star Citizena kao "večitog" projekta. Da li će novi PvP modovi, brodovi i misije uspeti da podignu ugled igre koja je sve vreme pod lupom javnosti, i može li ona ikada da opravda ogromna sredstva koja su uložena u nju?

Jedno je sigurno: Star Citizen i dalje ostaje jedan od najintrigantnijih, ali i najkontroverznijih projekata u svetu video igara, a svako novo ažuriranje i promena su podložni velikoj pažnji i kritici, kako od strane fanova, tako i od strane skeptika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA