Vreme čitanja: oko 2 min.

Nezvanični Xbox dodaci više nisu dobrodošli: Microsoft uvodi rigorozne mere

Vreme čitanja: oko 2 min.

Microsoft uvodi novu politiku koja će onemogućiti korišćenje neautorizovanih dodataka uz Xbox konzole od 17. novembra, što izaziva talas reakcija u gejming zajednici

  • 0
Xbox Game Pass Foto: Miguel Lagoa / Shutterstock.com

Ako ste navikli da koristite nezvanične dodatke sa svojom Xbox konzolom, došlo je vreme da se oprostite od njih. Naime, Xbox je uveo novu politiku koja će onemogućiti upotrebu neautorizovanih dodataka s konzolama, a pravilo stupa na snagu 17. novembra. Ova informacija već izaziva mnogo reakcija u gejmingu, a mnogi korisnici su već dobili upozorenje na svojim konzolama u obliku greške 0x82d60002.

Upozorenje glasi: "Povezani dodatak nije autorizovan. Korišćenje neautorizovanih dodataka narušava vaše gejming iskustvo. Iz tog razloga, neautorizovani dodatak će biti blokiran za upotrebu od 11/12/2023."

Ova vest je započela lavinu komentara i analiza. Na primer, poznata marka Brook Gaming, koja proizvodi dodatke za gejming, već oseća posledice ovog pravila. Obratili su se javnosti putem društvene mreže X (ranije poznate kao Twitter) kako bi se osvrnuli na problem.

Zašto Microsoft uvodi ovu promenu?

Izvori ukazuju na to da Microsoft menja svoju politiku i dozvoljava proizvođačima hardvera da prave bežične dodatke za Xbox Series X|S konzole. Po prvi put ove godine, videli smo lansiranje PowerA MOGA XP-Ultra, jednog od prvih zvanično odobrenih bežičnih kontrolera koji nije samo redizajniran standardni Xbox kontroler.

Do sada, kvalitetni Xbox kontroleri kao što je Razer Wolverine V2 Chroma imali su jedan veliki nedostatak – morali su da se povezuju preko žice. Microsoft prethodno nije imao jednostavan mehanizam za odobravanje bežičnih dodataka od strane trećih strana. Jedino su slušalice dobijale odobrenje putem posebnog Microsoftovog sigurnosnog čipa.

Sada smo saznali da Microsoft zapravo ima postupak odobravanja za zvanične bežične dodatke trećih strana. Ova promena može biti rezultat novih sigurnosnih mera koje imaju za cilj da postave ograničenja na dodatke koji bi mogli da pomognu u varanju ili da igračima daju nepravedne prednosti.

Da li će ovo uticati na vaše dodatke treće strane?

Ukoliko koristite proizvode proizvođača koji su zvanično platili za Xbox licencu, ne bi trebalo da imate problema. To uključuje marke kao što su Turtle Beach, Razer i drugi, koji su već odobreni od strane Microsofta. Problem je, međutim, sa brendovima koji nisu stekli ovu licencu ali i dalje reklamiraju svoje proizvode kao kompatibilne sa Xbox-om.

Izgleda da Microsoft aktivno blokira ovakve proizvode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA