≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Take Two optužen za "krađu" zbog mikrotransakcija u NBA 2K igri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Take-Two Interactive suočava se sa optužbama za "krađu" u novoj kolektivnoj tužbi zbog mikrotransakcija u NBA 2K i ostalim popularnim sportskim igrama kompanije

  • 0
Screenshot: Youtube/ NBA 2K

Izdavačka kuća za video igre, Take-Two Interactive, suočava se sa ozbiljnom pravnom bitkom. U centru pažnje je nedavno podignuta kolektivna tužba u federalnom sudu Kalifornije, koja optužuje Take-Two za "krađu" zbog mikrotransakcija u NBA 2K i drugim njihovim sportskim igrama.

Tužba, koju je podneo maloletni J.A. uz zastupanje majke, stavlja pod lupu prodaju virtuelne valute koja se koristi za kupovinu in-game predmeta u NBA 2K. Ključna tačka optužbe je nemogućnost prenosa ove virtuelne valute na nove verzije igre, što dovodi do gubitka investicija igrača sa svakom novom edicijom. Osim toga, tužba ističe brzo deaktiviranje servera starijih igara od strane Take-Two, čime postaje nemoguće koristiti preostalu virtuelnu valutu.

Ove prakse su okarakterisane kao "nepravedne, nezakonite i pohlepne", a tužba navodi kršenje kalifornijskih zakona o građanskoj krađi. Optužbe su direktno usmerene protiv Take-Two, tvrdeći da je kompanija prevarom prisvojila ili čak ukrala ličnu imovinu igrača.

Odgovor Take-Two Interactive na ove optužbe još uvek nije poznat, jer predstavnici kompanije nisu dali zvanični komentar, niti su se odazvali na optužbe pred sudom.

Ovaj slučaj dolazi u trenutku kada mikrotransakcije predstavljaju značajan izvor prihoda za izdavače video igara, a posebno su kontroverzne kada su vezane za nasumične nagrade, poznate kao "loot boxes". Takve prakse su već bile predmet pravne pažnje u različitim delovima sveta, uključujući i prethodnu tužbu protiv Take-Two u Illinoisu zbog sličnih pitanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA