Vreme čitanja: oko 3 min.

Ahoj, gusari! Igrali smo Skull and Bones zatvorenu betu, ovo su nam utisci

Vreme čitanja: oko 3 min.

Skull and Bones deluje kao igra sa potencijalom, koja bi mogla da zadovolji određenu nišu igrača

  • 0
Skull and Bones Foto: Ubisoft

Skull and Bones, najnovija Ubisoft avantura koja nas stavlja u ulogu gusara, nedavno je imala zatvoreno beta testiranje, nakon dugog perioda razvoja i višestrukih odlaganja.

Igra, koja je započela kao spin-off popularne Assassin's Creed IV: Black Flag igre, prošla je kroz značajne promene tokom godina, što je uticalo na očekivanja igrača i kritičara, a mi smo imali priliku da je probamo.

Početak igre bio je obećavajući. Uloga kapetana broda odmah nakon stvaranja lika dovela me u centar dešavanja. Prvi zadatak, izgradnja sopstvenog broda, predstavljao je zanimljivu mešavinu strategije i igre preživljavanja. Sakupljanje resursa poput drveta, metala i jedara bilo je neophodno za izgradnju alata i broda. Međutim, ovaj proces bio je pomalo frustrirajući, s obzirom na to da su neki materijali bili teško dostupni, što je usporavalo tempo igre.

Skull and Bones Foto: Ubisoft

Gejmplej i borba na moru

Gejmplej se fokusira na borbu brodova, što je bilo uzbudljivo, ali i izazovno. Vođenje broda kroz oluje i teške morske uslove zahtevalo je određenu veštinu. Borba brodom bila je centralni element igre, gde su topovi i drugo oružje bili ključni za pobeđivanje protivnika.

Ovaj deo je ono gde igra zaista blista, međutim, ono što me je veoma iznenadilo i što mi je donekle umanjilo ukupno iskustvo je činjenica da ne postoji način da se direktno sukobite sa protivnicima van broda.

Drugim rečima, ne možete da se ukrcate na tuđi brod i da borite mačevima ili drugim oružjem, kao što ste recimo mogli u Black Flag igri, ili kao što možete u Xbox ekskluzivi Sea of Thieves. Ovde je ukrcavanje na neprijateljske brodove urađeno preko čudnih cutscene-ova.

Ovo mi deluje kao jako čudna odluka razvojnog studija, koju ne mogu trenutno da objasnim.

Skull and Bones Foto: Ubisoft

Treba izdvojiti kastomizaciju brodova kao jedan od najboljih aspekata igre. Skull and Bones vam omogućava da pravite brodove po svojoj meri, od čisto kozmetičkih elemenata do toga kako vaš brod plovi i koje mogućnosti ima. Možete recimo da napravite brod koji je brz i koji je sposoban za ozbiljan DPS, ali koji možda nije toliko izdržljiv. Sa druge strane, imate mogućnost da napravite pravi tenk na talasima koji je sposoban da podnese i najtežu borbu.

Kombinovanje različitih tipova brodova sa raznovrsnim oružjem je zaista zabavno i podstiče eksperimentisanje.

Misije i razvoj likova

Sistem misija bio je raznovrstan, od trgovine resursima do napada na neprijateljske brodove, pa čak i na masivna utvrđenja koja će od vas zahtevati saradnji sa drugim gusarskim brodovima koji se nalaze u vašoj blizini. Moraćete da radite zajedno kako biste pobedili ta utvrđenja. Ipak, neke misije su mi bile prilično repetitivne, jer je napredak lika kroz povećanje "infamije" i reputacije zahtevao mnogo vremena i truda kroz konstantno ponavljanje iste stvari.

Skull and Bones Foto: Ubisoft

Što se tiče same priče, delovala mi je prilično konfuzno, ali je teško suditi posle samo šest sati igranja.

Tehnički aspekti i grafika

Grafika igre bila je impresivna, sa detaljno dizajniranim brodovima i otvorenim morem koje je oživljavalo piratsku atmosferu. Međutim, igra je povremeno patila od tehničkih problema kao što su određeni bagovi, što nije čudno u beta fazi testiranja. Generalno je igra radila prilično dobro i izgledala je impresivno.

Skull and Bones definitivno poseduje elemente koji mogu privući ljubitelje gusarskih avantura, naročito one koji uživaju u taktičkoj borbi brodova. Međutim, igra u svom trenutnom stanju pokazuje nedostatke u pogledu gejmpleja i narativa, što bi moglo odvratiti one koji su očekivali iskustvo slično Assassin's Creed IV: Black Flag. Očekivanja su bila visoka, a igra je, iako nudi određene inovacije, na nekim poljima ostavila prostor za poboljšanje.

Ukupno gledano, Skull and Bones deluje kao igra sa potencijalom, koja bi mogla da zadovolji određenu nišu igrača, ali i dalje zahteva dodatna poboljšanja kako bi u potpunosti ispunila očekivanja zajednice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA