Vreme čitanja: oko 4 min.

Tekken 8 recenzija: Legendarni serijal se vratio i bolji je nego ikada

Vreme čitanja: oko 4 min.

Tekken 8 ostaje veran svojim korenima, nudeći igračima intenzivno i zahtevno iskustvo borbe koje zahteva preciznost, strategiju i duboko poznavanje mehanika igre, ali i novu pristupačnost za novajlije

  • 0
Tekken 8 Foto: Bandai Namco/Tekken 8

Tekken 8 je najnovije poglavlje u dugoj i bogatoj istoriji Tekken serijala, koji je već decenijama sinonim za borilačke igre. Razvijen i objavljen od strane Bandai Namco Entertainment, Tekken 8 uvodi serijal u novu eru, sa unapređenom grafikom, dubokim mehanikama borbe i proširenim narativom koji nastavlja da istražuje složene odnose i sukobe unutar Mišima porodice.

Tekken 8 ostaje veran svojim korenima, nudeći igračima intenzivno i zahtevno iskustvo borbe koje zahteva preciznost, strategiju i duboko poznavanje mehanika igre, ali i novu pristupačnost za novajlije. Sa uvođenjem novih likova i vraćanjem starih favorita, lista od 32 boraca je raznovrsna i svaki lik donosi jedinstveni set poteza i stilova borbe. Ono što Tekken serijal odvaja od drugih borilačkih igara je njegova 3D mobilnost, koja omogućava igračima da se kreću u svim pravcima, dodajući dodatni sloj strategije pozicioniranju i manevrisanju u borbi.

Ono što bih posebno izdvojio je Special Style, novi dodatak serijalu koji je usmeren ka povećanju pristupačnosti igre igračima svih nivoa veštine. Ovaj sistem omogućava igračima da lako izvode specijalne poteze i combo serije udaraca pritiskom na određene dugmiće, što je posebno korisno za početnike i one kojima možda ne prija složenost koja ide sa borilačkim igrama.

Kada je Special Style aktiviran, na ekranu se pojavljuje lista poteza i potrebnih dugmića za njihovo izvođenje, što igračima olakšava upotrebu specifičnih poteza bez potrebe za naprednim znanjem o kontroli lika. Ovo uključuje upotrebu novog Heat sistema, Power Crush kontra-napada i raznih niskih udaraca koji mogu biti ključni za uspeh u borbi​​.

Novina je i Rage Arts, što su specijalni potezi koji se aktiviraju kada je energija lika niska, pružajući mogućnost za preokret u borbi. Svaki lik ima svoj jedinstveni Rage Art, koji može biti ključan za pobedu u napetim mečevima.

Tekken 8 Foto: Tekken 8/Bandai Namco

Ova dva sistema, Special Style i Rage Arts, zajedno doprinose dinamičnosti Tekken 8, pružajući igračima više alata i strategija za korišćenje u borbi. Special Style posebno predstavlja značajnu inovaciju u serijalu, otvarajući igru širem spektru igrača i olakšavajući novim igračima da se takmiče na višem nivou bez potrebe za dugotrajnim učenjem složenih kombinacija i poteza.

Grafika u Tekken 8 je bez sumnje impresivna, sa izuzetno detaljnim likovima i okruženjima. Korišćenje Unreal Engine-a doprinosi realističnim teksturama i osvetljenju, koje je u ovoj igri podignuto na novi nivo. Svaki lik je dizajniran sa izuzetnom pažnjom prema detaljima, od izraza lica do animacija pokreta, čineći svaku borbu vizuelno zadovoljavajućom.

Okruženja, odnosno borbene arene, su takođe raznovrsne i dinamične, sa elementima koji se mogu uništiti i koji reaguju na borbu, dodajući dodatnu dubinu i realizam iskustvu. Efekti su takođe izvanredno urađeni.

Narativ i kampanja

Narativ Tekken 8 nastavlja da istražuje komplikovane odnose unutar Mishima porodice, sa fokusom na sukob između Kazuja Mišime i njegovog sina, Džina Kazame. Priča je ispričana kroz veoma dobro animirane cutscene-ove i borbe koje služe kao ključni momenti u priči, pružajući igračima uvid u duboke emocionalne motive iza porodičnih sukoba.

Tekken 8 Foto: Tekken 8/Bandai Namco

Kampanja je opširna, čak i jedna od boljih u borbenim igrama, sa više sati sadržaja koji igračima omogućava da dožive priču iz više perspektiva. Iako je narativ ponekad opterećen složenošću i prethodnim događajima u serijalu, dobro je izveden i pruža zadovoljavajući kontekst za borbe koje se odvijaju.

Dizajn zvuka u Tekken 8 je još jedan aspekt igre koji zaslužuje pohvalu. Efekti udaraca, uništavanja i okruženja su kristalno jasni i doprinose osećaju težine i uticaja svakog udarca. Muzička podloga varira od brzih elektroničkih kompozicija do epskih orkestarskih tema, savršeno prateći tempo i atmosferu borbi.

Online mod i društvene funkcije

Online mod u Tekken 8 nudi glatko i stabilno iskustvo borbe protiv igrača širom sveta, sa različitim modovima koji zadovoljavaju različite stilove igre. Sistem rangiranja i nagrađivanja motiviše igrače na kontinuirano poboljšanje i takmičenje. Društvene funkcije, kao što su grupe i turniri, dodaju društveni aspekt igri, omogućavajući igračima da se povežu i dele iskustva.

Tekken 8 je impresivan dodatak serijalu koji uspešno balansira između poštovanja tradicije i inovacija. Sa svojim dubokim mehanikama borbe, impresivnom grafikom, i dobrom pričom, igra postavlja visoke standarde za borilačke igre. Iako možete pomisliti da će igra biti zahtevna za novajlije zbog svoje složenosti i dubine, pored toga što Tekken 8 nagrađuje one koji su voljni da ulože vreme u učenje i usavršavanje, tu je i Special Style koji otvara vrata Tekkena svima.

Tekken 8 je bez sumnje esencijalno iskustvo za ljubitelje žanra, kao i za one koji vole dobro urađene i kompletne igre.

Konačna ocena: 9/10

*Kod za recenziju nam je dostavio ComputerLand.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA