Vreme čitanja: oko 1 min.

Pati od uspeha: Helldivers 2 postao senzacija, serveri ne mogu da podrže talase igrača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Helldivers 2 je privukao pažnju više od milion igrača širom sveta

  • 0
Helldivers 2 Foto: Arrowhead Studios/PS5/Steam

U svetu kooperativnih pucačina, Helldivers 2 se izdvojio kao naslov koji je u protekloj nedelji postao pravi fenomen, privlačeći pažnju kako igrača, tako i medija. Nakon lansiranja, Helldivers 2 je zabeležio impresivan rast broja igrača, u jednom trenutku sa preko 400.000 istovremenih igrača samo na Steamu. Ovaj broj predstavlja značajan skok u odnosu na vrhunac od 150.000 igrača tokom vikenda kada je igra lansirana, što ukazuje na ogroman interes.

Igru je objavio PlayStation, ali s obzirom na to da podržava crossplay između PC-ja i PS5 konzole, Helldivers 2 je privukao pažnju više od milion igrača širom sveta, prema izjavama izvršnog direktora razvojnog studija Arrowhead Games.

Međutim, ovaj neplanirani uspeh doveo je do izazova za razvojni tim, posebno u pogledu servera koji se bore da podrže ogromnu količinu igrača. Problemi poput kašnjenja u dodeljivanju nagrada za misije i dužih vremena čekanja da uopšte uđete u igru postali su učestali, dok razvojni tim naporno radi na rešavanju ovih problema.

Helldivers 2 je kooperativna pucačina iz trećeg lica koja se odigrava na potpuno haotičnim bojnim poljima, gde igrači raspolažu snažnim naoružanjem protiv opasnih neprijatelja. Igra je hvaljena zbog svoje bombastičnosti, humora i izazova, uprkos prisutnim problemima. Kritičari i igrači slažu se da ukupno iskustvo igranja ostaje izvanredno, čak i kada se jave problemi, što je ogromna retkost u gejming industriji.

Uspon Helldivers 2 do viralnog statusa služi kao podsetnik na nepredvidivost gejming zajednice i važnost spremnosti na veliki broj igrača od samog starta. Dok se razvojni tim bori sa uspehom, zajednica igrača nastavlja da raste, s nestrpljenjem očekujući rešenja za tehničke izazove koji prate ovaj neplanirani uspeh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA