Vreme čitanja: oko 1 min.

QA testeri u Activision-u oformili najveći sindikat u istoriji gejming industrije

Vreme čitanja: oko 1 min.

QA radnici u Activisionu, zaduženi za detekciju grešaka i bagova u igrama, izrazili su potrebu za većom zaštitom, ukazujući na činjenicu da se njihov rad često potcenjuje u odnosu na uloge softverskih inženjera ili programera

  • 0
Activision Foto: Lauren Elisabeth / Shutterstock.com

U petak, grupa od približno 600 QA testera kompanije Activision formirala je dosad najveći sindikat u američkoj gejming industriji. Ovaj istorijski događaj odigrao se pod okriljem novog radnog sporazuma, koji je bio deo velike akvizicije Activisiona od strane tehnološkog giganta Microsoft, vredne 69 milijardi dolara, realizovane u oktobru prethodne godine.

Ovaj sporazum, neviđen do sada, zahtevao je od Microsofta da zauzme neutralan stav prema zaposlenima koji pokazuju interesovanje za formiranje sindikata, obezbedjujući im pritom neophodne kanale komunikacije i informacija. Nakon što je ugovor između Microsofta i Activisiona stupio na snagu, nakon dugotrajnih regulatornih izazova, ovaj sporazum o neutralnosti postao je operativan.

Ejmi Panoni, pravna zastupnica Microsofta, istakla je posvećenost kompanije da bude neutralna tokom celog procesa organizovanja i nakon uspešnog glasanja. Potez dolazi u trenutku kada je Microsoft ranije ove godine objavio otpuštanje 1.900 radnika iz svoje gejming divizije, dodatno ističući važnost sindikalnog organizovanja.

Novoformirani sindikat, nazvan Activision Quality Assurance United-CWA, ističe kao primarne ciljeve borbu za veće plate i šire mogućnosti za napredovanje u karijeri. Zaposleni u divizijama u Kaliforniji, Teksasu i Minesoti za kontrolu kvaliteta pridružili su se Komunikacionim radnicima Amerike (CWA), stvarajući time savez bez presedana.

QA radnici u Activisionu, zaduženi za detekciju grešaka i bagova u igrama, izrazili su potrebu za većom zaštitom, ukazujući na činjenicu da se njihov rad često potcenjuje u odnosu na uloge softverskih inženjera ili programera.

Ova inicijativa dolazi nakon što su QA radnici Activisionove podružnice u Albaniju takođe formirali sindikat, naglašavajući nedovoljno vrednovanje discipline kontrole kvaliteta unutar industrije igara i softvera. Kroz svoje izjave i delovanje, ovi radnici teže ka stvaranju radnog okruženja u kojem će biti poštovani i adekvatno nagrađeni za svoju ključnu ulogu u procesu razvoja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA