Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizaran incident uzburkao Apex Legends turnir: Strimerima iznenada uključen aimbot i drugi hakovi

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0

Tokom nedavnog nadmetanja u okviru "Apex Legends Global Series" prekinuto je zbog neočekivanih hakerskih incidenata, koji su direktno uticali na integritet i fer-plej igre. Incident se odigrao kada su dva proslavljena igrača, Nojan "Genburten" Ozkose iz ekipe DarkZero i Filip "ImperialHal" Dosen iz TSM-a, neočekivano postali žrtve sofisticiranih hakerskih napada, dobijajući nepoštene prednosti poput sposobnosti da vide protivnike kroz zidove i korišćenja aimbota.

Ovi napadi su izvršeni usred igre, što je kod "Genburtena" postalo primetno tokom treće partije takmičenja. Trenutak je zabeležen na Twitchu, gde se jasno vidi njegovo iznenađenje nakon što je primetio da može da vidi protivnike kroz zidove, što ga je navelo da prekine učešće u meču. Slično tome, "ImperialHal" je, neposredno nakon toga, u narednom meču primetio da automatski cilja protivnike, što je izazvalo veliku pometnju i na kraju dovelo do prekida takmičenja.

U svetlu ovih događaja, grupa volontera poznata kao "Anti-Cheat Police Department" izdala je hitno upozorenje, ukazujući na prisustvo zloupotrebljivog RCE eksploita unutar same Apex Legends igre, kao i potencijalne opasnosti od EA anti-cheat sistema.

Kao mere predostrožnosti, igračima je savetovano da promene lozinke, aktiviraju višefaktorsku autentifikaciju za sve naloge i razmotre reinstalaciju operativnog sistema kako bi se zaštitili od mogućih zlonamernih softvera.

Zvanični odgovor organizatora takmičenja nije izostao; na njihovom X nalogu objavljeno je da je dalje održavanje serije odloženo zbog kompromitovanog integriteta takmičenja, uz obećanje da će javnost biti blagovremeno obaveštena o novim razvojima situacije.

Ovaj nemili događaj pokrenuo je brojna pitanja o sigurnosti i poštenju u elektronskim sportskim takmičenjima, stavljajući dodatni pritisak na organizatore i developere da osiguraju transparentno i sigurno okruženje za sve učesnike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA