Vreme čitanja: oko 1 min.

Revolucija u gejmingu: Likovi iz video igara dobijaju emocije i lične priče pomoću veštačke inteligencije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova inovacija omogućava developerima igara da svojim virtuelnim likovima daju jedinstvene osobine i kompleksne pozadinske priče koje direktno utiču na njihovo ponašanje i interakciju sa igračima

  • 0

Nvidia je demonstrirala značajan napredak u kreiranju likova u video igrama koji pokazuju dublju emocionalnu inteligenciju i složenije ličnosti. Ovaj napredak je rezultat integracije Inworld Engine-a, proizvoda kompanije Inworld AI, u Nvidia ACE platformu. Ova inovacija omogućava developerima igara da svojim virtuelnim likovima daju jedinstvene osobine i kompleksne pozadinske priče koje direktno utiču na njihovo ponašanje i interakciju sa igračima.

Prethodni pokazatelji sličnih tehnologija, poput onog koji je Nvidia predstavila na CES-u 2024. koristeći Convai AI, već su demonstrirali sposobnost veštačke inteligencije da omogući prirodne interakcije između likova u igri i igrača. Ipak, dodavanjem Inworld AI tehnologije, Nvidia sada omogućava kreiranje NPC (Non-Playable Character) likova koji mogu da imaju, a i pokažu bogat spektar emocionalnih stanja, ciljeva i odnosa, sve to koristeći prirodan jezik.

Na primeru lika Tae, Nvidia je pokazala kako detaljna pozadinska priča i emocionalni kapaciteti mogu obogatiti iskustvo igranja. Tae, karakter rođen u Hajlendtoun četvrti u Baltimoru, unutar korejske imigrantske zajednice, ima svoju jedinstvenu priču koja uključuje obrazovanje, porodične vrednosti i prijateljstva. Ova detaljna pozadina pruža bogat kontekst za interakcije sa igračima, dodajući sloj dubine i realizma NPC-jevimakoji ranije nisu bili dostupni.

Nvidia ACE platforma ovde igra ključnu ulogu, omogućavajući tehnologiju prepoznavanja glasa, pretvaranje teksta u govor i animaciju lica koja prati govor. Ove tehnologije zajedno rade na stvaranju fluidnih i prirodnih interakcija između NPC-ova i igrača, čineći digitalni svet igara još uvjerljivijim i interaktivnijim.

Iako demonstracija nije detaljno prikazala sve mogućnosti interakcije sa Tae i drugim NPC-ovima, jasno je da Nvidia postavlja temelje za novu eru u kreiranju video igara. Ovo ne samo da otvara vrata za razvoj igara sa znatno bogatijim i emocionalno složenijim likovima, već i nagoveštava budućnost u kojoj će interakcije sa virtuelnim svetovima biti gotovo neodvojive od stvarnih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA