Vreme čitanja: oko 1 min.

Detalji o PS5 Pro izašli u javnost: Sony sada traži krivca za curenje informacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema informacijama koje su procurile, PlayStation 5 Pro će dobiti znatno unapređenje u pogledu hardverskih specifikacija

  • 0

Sony se nedavno našao u centru pažnje zbog curenja informacija o specifikacijama za predstojeću PlayStation 5 Pro konzolu. Prema dostupnim informacijama, Sony je navodno započeo istragu kako bi otkrio ko je odgovoran za objavljivanje detalja o unapređenom PS5 modelu, koji još uvek zvanično nije potvrđen od strane kompanije.

Ovo curenje podataka izazvalo je veliku pažnju javnosti i medija, s obzirom na to da su specifikacije koje su se pojavile na internetu sugerisale značajno poboljšanje u odnosu na trenutnu verziju PlayStation 5.

Prema informacijama koje su procurile, PlayStation 5 Pro će dobiti znatno unapređenje u pogledu hardverskih specifikacija, uključujući brži AMD Zen2 procesor sa taktovanim brzinama do 4,4 GHz i bržu RAM memoriju, što bi trebalo da rezultira poboljšanjem renderovanja za 45%. Takođe se navodi da će nova konzola imati poboljšanja u ray-tracing tehnologiji do četiri puta i podršku za 8K rezoluciju.

Iako Sony nije odmah odgovorio na zahtev za komentar o istrazi i detaljima o curenju hardverskih specifikacija, ove informacije su potvrđene od strane Toma Hendersona iz Insider Gaminga, koji je naveo da je istraga u toku kako bi se otkrilo ko je podelio te specifikacije. Dokumentacija koja je navodno procurila davana je trećim stranama, što se poklapa sa glasinama da bi konzola mogla biti objavljena kasnije ove godine.

U februaru, izveštaj Bloomberga nagovestio je da se PS5 približava "kasnijoj fazi svog životnog ciklusa", sugerišući mogućnost predstavljanja unapređenog modela. Sony je već pokazao interesovanje za lansiranje nove hardverske opreme, s obzirom na to da je prošle praznične sezone predstavio tanji PS5 model i PlayStation Portal, koji omogućava igranje igara van TV-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA