≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rockstar Games u problemima: GTA VI će verovatno biti odložen za 2026. godinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvori bliski razvojnom timu sugerišu da postoji realna mogućnost za odlaganje njenog izlaska

  • 0
GTA VI, GTA 6, Grand Theft Auto 6 Foto: Rockstar Games

Rockstar Games se suočava sa izazovima u razvoju nestrpljivo iščekivane igre Grand Theft Auto VI. Međutim, prema izvorima upućenim u proces razvoja, postoji rizik da GTA VI neće biti objavljen u predviđenom periodu 2025. godine, već da bi mogao da bude odložen za 2026. 

Uprkos planovima da igra bude dostupna "početkom 2025. godine", sve su veće šanse da bi to moglo da bude pomereno za kraj 2025. ili čak početak 2026. godine.

Centralna tema ovih izazova je nedavna odluka Rockstar Gamesa da se zaposleni, koji su radili na daljinu, vrate u kancelarije. Ovaj potez, iako motivisan željom za očuvanjem sigurnosti i kvaliteta razvoja, izazvao je nezadovoljstvo među zaposlenima. Neke od glavnih briga tiču se mogućeg povratka na iscrpljujući ritam rada poznat kao "crunch", koji je kompanija pokušavala da prevaziđe.

Igra, čija se radnja odvija u fiktivnom gradu Vice City, inspirisanom Miamijem, obećava da će doneti sve ono po čemu je serijal poznat, ali sa novim tehnološkim dostignućima i unapređenjima. Ipak, izvori bliski razvojnom timu sugerišu da postoji realna mogućnost za odlaganje njenog izlaska.

Rockstar Games se još nije zvanično oglasio o ovim navodima, ali situacija ukazuje na potencijalne izazove sa kojima se industrija video igara suočava, posebno u kontekstu globalnih promena u radnim navikama. Razvoj GTA VI nastavlja se pod povećanim pritiskom, sa ciljem da se održi visoki standard kvaliteta koji je postavio njegov prethodnik, dok se istovremeno navigira kroz kompleksne izazove rada i organizacije, piše Kotaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA