≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najpoznatijih strimera na planeti otkrio da ima rak

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U svom postu, "Nindža" je istakao da je o melanomu saznao prilikom godišnjeg dermatološkog pregleda

  • 0

Jedan od najpoznatijih strimera na planeti, Tajler "Nindža" Blevins, podelio je sa svojim pratiocima na platformi X vest da mu je dijagnostikovan melanom, tip raka kože. Tridesetdvogodišnji gejmer, koji broji 19 miliona pratilaca na Twitch-u, otkrio je da je melanom otkriven nakon što je uklonjen mladež sa njegove noge.

"Nindža", čije ime je postalo sinonim za Twitch od njegovog povratka na platformu 2020. godine, nakon kratkog perioda provedenog na Microsoft-ovoj konkurentskoj platformi Mixer koja je ugašena te iste godine, podstakao je druge da redovno posećuju lekara. Sa popularnošću koju uživa u video igri Fortnite, gde igrači mogu čak da izgledaju kao on kupovinom skina, Blevins se našao i u fokusu mejnstrim televizije kada je bio u programu "The Masked Singer US".

U svom postu, "Nindža" je istakao da je o melanomu saznao prilikom godišnjeg dermatološkog pregleda.

"Želeli su da uklone jedan madež sa donje strane mog stopala, samo da budu oprezni", rekao je on, dodajući da su lekari optimistični da je rak otkriven u ranoj fazi.

Melanom redstavlja oblik raka kože koji se može proširiti na druge delove tela i obično je uzrokovan ultraljubičastim zračenjem. Preporučuje se oprez na suncu, upotreba i redovno nanošenje kreme za sunčanje, a u rizičnu grupu spadaju osobe sa svetlom kožom, velikim brojem mladeža i istorijom raka kože u porodici. Glavni tretman je hirurgija, ali u slučajevima kada se rak proširi, može se koristiti i hemoterapija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA