Vreme čitanja: oko 1 min.

The Witcher 4 će biti nešto novo i neviđeno: "Neće biti samo The Witcher 3 u novom ruhu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da The Witcher 4 uđe u punu proizvodnju u drugoj polovini 2024. godine

  • 0

CD Projekt Red najavio je nove elemente i mehanike za The Witcher 4, koji će znatno razlikovati igru od njenih prethodnika. U nedavnom finansijskom izveštaju, studio je otkrio da se na projektu, trenutno poznatom pod radnim nazivom Polaris, radi punom parom, sa ambicijom da se igračima ponudi nešto sasvim novo i neviđeno u serijalu.

Mihael Novakovski, ko-direktor kompanije, istakao je da razvoj nove igre uvek nosi sa sobom kreativne rizike, posebno kada je cilj prekoračiti već postavljene granice i istražiti nove mogućnosti. Prema njegovim rečima, The Witcher 4 neće biti samo "The Witcher 3 u novom ruhu", već će se graditi na osnovama prethodnika uz dodavanje novih gejmplej elemenata i mehanika koje će igrači prvi put iskusiti.

Sa 403 razvojna programera koji trenutno aktivno rade na The Witcher 4, ovaj projekat je najaktivniji u studiju. Poređenja radi, na Cyberpunk 2077 nastavku, poznatom kao Project Orion, radi 47 programera, dok se rebootovani spin-off serijala The Witcher, projekat Sirius, nalazi u ranim fazama pre-produkcije sa 37 programera. Remake prvog dela serijala The Witcher, koji razvija studio Fool's Theory pod nadzorom CDPR-a, takođe je u pre-produkciji. Zanimljivo je da će ovaj naslov biti razvijen koristeći Unreal Engine 5, koristeći alate razvijene za Polaris, što ukazuje na duboku posvećenost studija kvalitetu i inovacijama.

Očekuje se da The Witcher 4 uđe u punu proizvodnju u drugoj polovini 2024. godine. Iako su detalji o novim elementima i mehanikama igre još uvek nejasni, jasno je da CD Projekt Red ima velike planove za ovu igru, obećavajući igračima iskustvo koje nadmašuje sve što su dosad kreirali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA