Gelenderi na pokretnim stepenicama će se sami čistiti: Više nam neće biti gadno da se držimo za njih

Ne samo da će gelenderi na pokretnim stepenicama na ovaj način biti čišći (ovaj uređaj može da ubije do 99 odsto bakterija), nego će tako i omogućiti sigurniju vožnju

  • 0

Kompanija LG je napravila uređaj koji će omogućiti jednostavniju ličnu higijenu za sve koji koriste pokretne stepenice.

Naime, kada moramo da se uhvatimo za gelender nekih stepenica koji je još barem 100 ljudi taj dan diralo, jasno je zašto se mnogima diže kosa na glavi.

Utraljubičasto zračenje

LG je upravo razmišljajući o takvim ljudima napravio mehanizam za čišćenje gelendera na pokretnim stepenicama. LG Handrail UV LED Sterilizer služi se, kako i samo ime nalaže, ultraljubičastim zracima, kako bi ubio sve bakterije na površini.

Uređaj je pričvršćen na jedan deo gelendera, i kako se pomera, tako on čisti sve pod sobom. LG-ev Innotek radi na ovoj tehnologiji.

Korak bliže higijeni

Ne samo da će gelenderi na pokretnim stepenicama na ovaj način biti čišći (ovaj uređaj može da ubije do 99 odsto bakterija), nego će tako i omogućiti sigurniju vožnju. Još jedna prednost je jednostavno ugrađivanje u već postojeće pokretne stepenice.

Za sada je u javnost samo izašla informacija o postojanju ovog uređaja, tako da još ne postoji tačno vreme izlaska proizvoda na tržište.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA