Amazon će vam ono što kupite isporučivati i upadati u kuću, čak i kad tamo nema nikoga! (FOTO) (VIDEO)

Sistem Amazon Key obuhvata i povezivanje sa "sigurnosnom" kamerom

  • 0

Trgovački onlajn gigant Amazon pokrenuo je u Sjedinjenim Američkim Državama isporuku naručene robe uz pomoć "daljinskog upravljanja", koja omogućava da se paketi unesu u kuću ili stan čak i ako tamo nema nikoga.

Otkriveno u kakvim vilama živi jedan od najbogatijih ljudi na svetu: Pogledajte u kakvim perverzijama uživa osnivač Amazona!

Sistem Amazon Key obuhvata i povezivanje sa "sigurnosnom" kamerom.

Kupci-korisnici mogu tako da "prate isporuku paketa zahvaljujući obaveštenju u realnom vremenu i da 'prisustvuju' isporuci uživo ili odloženo", putem videa na svom pametnom telefonu, objašnjava Amazon u saopštenju.

Taj sistem (brava + kamera + aplikacija) biće dostupan od 8. novembra u 37 američkih gradova, po ceni koja počinje od 250 dolara (210 evra).

Konkretno, "svaki put kada vozač-kurir zatraži pristup kući kupca, Amazon proverava da li je na tačnoj adresi, u zakazano vreme, što se obavlja putem šifrovanog protokola za potvrđivanje identiteta", kaže ta firma iz Sijetla.

Kada se zadovolje ti uslovi, kamera u kući ili stanu počinje snimanje i vrata se otključavaju. "Ni ključevi, ni pristupni kodovi (za elektonske brave i sisteme obezbedjenja) nikada se ne daju dostavljačima", tvrdi Amazon.

U Sjedinjenim Državama, uobičajeno je videti pakete koje dostavljači ostavljaju na pragu kuća ili stambenih zgrada.

Printskrin: Youtube / TheGuardian

Amazon Key se takođe može koristiti da se u kuću ili stan puste "rođaci i prijatelji", kaže ta firma.

"Narednih meseci", kupci -  klijenti Amazona će takođe moći da istim sistemom planiraju i obavljaju što-šta drugo čišćenje, održavanje, brigu o životinjama, sve kroz partnerstvo s kompanijama za održavanje kuća i stanova, kaže Amazon.

Ta tehnološka grupa ima kućni sistem povezanih zvučnika Echo koji se aktivira komandama glasom pomoću programa Alexa, i omogućava slušanje muzike i vesti, diktiranje i slanje elektronske pošte i SMS poruka i upravljanje uređajima u kući grejanjem, hladjenjem, bojlerima, ovetljenjem...

Nova "sigurnosna" kamera je predstavljena danas, a Amazon je prodaje i zasebno, jer takođe radi sa Alexom.

Printskrin: Youtube/Amazon

Sistem Amazon Key je rezervisan za Amazon Prime korisnike, odnosno pretplatnike koji imaju pristup digitalnom sadržaju ponude te firme (filmovi i TV-serije, muzika, knjige...) i besplatnu isporuku robe.

Amazon stalno traži nove načine za isporuku robe, kao što je postavljanje svojih elektronski kodiranih sandučića u raznim prodavnicama, iz kojih kupci, uz šifru, sami uzimaju robu koju su naručili kod Amazona. Ta firma robu isporučuje i malim letelicama s daljinskim upravljanjem.

Amazon u tome nije jedini. Američki lanac supermarketa Walmart objavio je u septembru da je isprobao kućnu isporuku u Kaliforniji putem jednokratnih šifri za elektronske brave kuća i stanova što omogućava ne samo isporuku paketa u kuću, već i stavljanje pokvarljive robe u frižider.

Nekoliko kompanija već prodaje bezbednosne sisteme za stanove i kuće, s bravama povezanim s kamerama, kao što je Nest, podružnica kompanije Alfabet (Alphabet/Google).

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA