Pre seksa, instalirajte ovu aplikaciju i napravite ugovor: Ako nešto ne ispunite, možete da završite u zatvoru

Kreatori aplikacije navode da bi seks trebalo da bude siguran i zabavan

  • 1

Nova aplikacija koja izgleda kao da je nastala u seriji Black Mirror mogla bi uskoro da seks za jednu noć pretvori u pravni ugovor i uvede sasvim novi pojam - pravno sigurnog seksa.

LegalFling je aplikacija holandske blockchain kompanije, koja tvrdi da su prvi koji nude pravno obavezujuće ugovore pre seksa. Kroz nju će korisnici moći da pošalju zahtev za seks, a partner s druge strane svojim pristankom će dati i potvrdu pravno valjanog dogovora.

Oboje će potom moći i da urede sva pravila seksa pre samog čina, poput korišćenja kondoma, načina razgovora ili nekih dodatnih pomagala te zatraže potvrdu da partner nema polne bolesti.

MUŠKARCI, pazite se - stižu seks roboti za žene!

Kreatori aplikacije navode da bi seks trebalo da bude siguran i zabavan, a da ovakva aplikacija stvara pravni ugovor i da je jasno da svaki izlazak izvan okvira ugovora znači i njegovo kršenje.

Printskrin: legalfling.io

Ono što je posebno kod aplikacije je korišćenje blockchaina, tehnologije na kojoj počiva i digitalna valuta bitcoin. Radi se o tehnologiji koja služi za osiguravanje privatnosti kod svake transakcije s digitalnim valutama, a ovde bi isto tako trebalo da beleži podatke o svakom ugovoru za seks koji su praktično neprobojni.

Pristanak se može povući jednim potezom prsta, što poništava ugovor, a autori navode na svojoj stranici da o zemlji u kojoj korisnici žive zavisi hoće li sud uvažiti ovakav ugovor.

Advokat Piter Kodžins za News.com.au je ispričao kako je aplikacija uvredljiva i da se pristanak može povući u bilo kom trenutku, što bi svaki raniji pristanak učinio beznačajnim, koliko god da je on dokumentovan.

Aplikacija još nije dostupna za preuzimanje (radi se iOS i Android verzija), jer kreatori navode da čekaju dovoljnu podršku.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA