≫ 

Ruski hakeri na meti Twittera: Utvrđuje se ko je sve video njihove poruke tokom predsedničkih izbora u SAD 2016. godine

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu "radi na identifikovanju i pojedinačnom informisanju" svojih korisnika koji su videli tvitove

  • 1

Društvena mreža Tviter će obavestiti svoje korisnike ukoliko su bili izloženi sadržini koju je na toj društvenoj mreži objavljivala osumnjičena ruska propagandna služba, istakao je direktor ove kompanije.

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu "radi na identifikovanju i pojedinačnom informisanju" svojih korisnika koji su videli tvitove koji su, tokom američke predsedničke kampanje 2016, objavljivani s naloga vezanih za Agenciju za istraživanje interneta koja je povezana sa Kremljom, rekao je direktor Tvitera za javnu politiku Karlos Monhe.

Foto: AP/Tanjug

Radnici Twittera otkrili uznemirujuće stvari o tome kako špijuniraju korisnike: "Vidimo sve vaše slike penisa i ljubavnice..."

On je to naveo u obraćanju Odboru za trgovinu, nauku i saobraćaj američkog Senata, prenosi Rojters.

Podsetimo, kompanija Fejsbuk je u decembru 2017. otvorila portal na kom se korisnici te društvene mreže mogu informisati o tome, da li su možda lajkovali ili počeli da prate naloge koje je otvorila ruska Agencija za istraživanje interneta, navodi britanska agencija.

Foto: Tanjug/AP

Predstavnici kompanija Tviter, Fejsbuk i Jutjub pojavili su se danas pred senatskim Odborom kako bi odgovarali na pitanja poslanika o svojim naporima u borbi protiv upotrebe njihovih platformi od strane nasilnih ekstremista kao što je Islamska država.

Međutim, njihovo saslušanje pred Odborom Senata SAD bilo je fokusirano na pitanja vezana za rusku propagandu.

Američke obaveštajne agencije su zaključile da je Rusija pokušala da se umeša u predsedničke izbore u SAD 2016. nizom kompjuterskih metoda kako bi se stvorio politički metež i pomoglo tadašnjem predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu da pobedi, što je Rusija više puta porekla.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA