≫ 

Najmalerozniji milijarderi ikada: Mogli su da budu vlasnici Fejsbuka, pa ih je Zakerberg ispalio. Zatim su uložili u bitkoin, probudili se i shvatili da pare nestaju

U proteklom mesecu, pred njihovim očima, vrednost njihove digitalne imovine pala je više od trećine, za čak 37 odsto

  • 1

Blizanci Tajler i Kameron Vinklvos su postali milijarderi zahvaljujući neverovatnom rastu bitcoina i drugih kriptovaluta u koje su investirali, ali im je sada nestao priličan deo bogatstva.

U proteklom mesecu, pred njihovim očima, vrednost njihove digitalne imovine pala je više od trećine, za čak 37 odsto.

Jedna vest nokautirala bitcoin: Pad vrednosti je dvocifren!

Bitcoin je u sredu pao ispod 10.000 dolara, što za svakog od braće znači minus od 443 miliona dolara, ostavljajući ih sa 739 miliona dolara vrednom imovinom, bar na papiru, pokazuje Blumbergov indeks milijardera.

Foto: pixabay.com

Braća Tajler i Kameron Vinklevos studirali su zajedno sa Markom Zakerbergom kojeg su kasnije optužili da im je on ukrao ideju za Facebook.

Blizanci su tužili Zakerberga da im je ukrao ideju, nakon čega su dobili deonice Facebooka vredne 65 miliona dolara. Taj novac iskoristili su za investiranje u kriptovalute.

Bitcoin je prethodnog dana oslabio za oko 10 odsto i pao na nivo ispod 10.000 dolara, prvi put od 1. decembra prošle godine. Najveću vrednost zabeležio je tačno pre mesec dana, kada je 18. decembra vredeo 19.511 dolara.

Ipak, braća blizanci ne deluju previše zabrinuti. Njihova namera je da bitcoin dugoročno zadrže, očekujući da će trenutnu vrednost nadmašiti 10 do 20 puta.

Trenutna vrednost bitcoina je oko 11.000 dolara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA