≫ 

Osnovni bonton: Razgovori koje nikako ne biste smeli da vodite preko poruka ili četa

Ako ne želite da se nađete u problemima, najbolje bi bilo da izbegavate da pričate o ovim stvarima putem poruka ili četa

  • 0

Neke teme nikako ne bi smele da postanu sadržaj SMS poruka ili četova na brojnim aplikacijama jer to nije primereno, sigurno ili vas može uvaliti u nevolju.

U nastavku saznajte koje razgovore nikada ne biste smeli da vodite putem SMS poruka ili četa:

1. Prekid ljubavne veze

Foto: Pixabay.com

Bez obzira na to da li se radi o dugačkoj ili kratkoj vezi, prekidanje SMS porukom jednostavno nije primereno. Ove vrste razgovora uvek treba obaviti licem u lice, a ako to nije moguće - onda telefonskim razgovorom.

Ako ste bili dovoljno bliski da s osobom planirate zajedničku budućnost ili ležite goli u krevetu, onda morate biti uljudni i prekid odraditi lično ili preko telefona.

2. Svađa (o bilo čemu)

Ponekad zbog umora planemo u sekundi. Čak nam i neka benigna rečenica koju smo pročitali u „pogrešnom“ trenutku može delovati kao povod za svađu. Međutim, nipošto ne bismo smeli da se svađamo preko poruka.

Baš kao i izgovorena reč, ona napisana nikada se ne zaboravlja, a kada smo nervozni u stanju smo da izgovorimo ili napišemo ono što zapravo ne mislimo.

3. Prenošenje loših ili tužnih vesti

Svi se bojimo prenošenja loših i teških vesti, ali moramo da imamo na umu da bi u tom trenutku trebalo da pružomo podršku osobi kojoj ih javljamo. Tako ozbiljne stvari ne bi smele da postanu samo slova u nečijem telefonu.

Nikada ne znate šta osoba radi u tom trenutku, možda nisu u stanju ili situaciji u kojoj mogu da prime takvu vest.

4. Rasprava o osetljivim i privatnim informacijama

Foto: freedigitalphotos.net

Izbegavajte da u SMS porukama šaljete bilo kakve podatke vezane za lične dokumente, finansije, zdravlje i sve druge osetljive ili privatne informacije.

Broj lične karte ili broj tekućeg računa nema šta da traži u memoriji vašeg telefona ili SIM kartice.

5. Tračarenje drugih

Iako je odavno dokazano da je sočni trač i bezazleno ogovaranje dobro za nas, ipak je bolje da to ne radite preko SMS poruke. Nikada ne znate kada vas to može dovesti u neugodnu situaciju, bez obzira na to što niste mislili ništa loše i ko sve može da vidi te poruke.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA