≫ 

Sofija je prvi robot koji je dobio državljanstvo neke zemlje, a sada je održala i govor koji pokazuje da ćemo uskoro svi biti bez posla

Ona je dokaz da bi roboti jednog dana zaista mogli da nas sve ostave bez posla

  • 13

Sofija, humanoidni robot, pokazao je da može da bude efikasniji od ljudi tako što je održala govor na tehnološkoj konferenciji u Nepalu.

Uroš (18) je gimnazijalac iz Beograda i svojim izumom će obradovati svaku kuću, a jednu profesiju poslati u istoriju (VIDEO)

Najnapredniji robot sa veštačkom inteligencijom na svetu obratio se okupljenima na temu tehnologije u javnim servisima - u pitanju je nešto što prvi neljudski inovator zna iz prve ruke.

Foto: Profimedia

Ako vam misao da robot može da obavlja stvari bolje od vas, pa čak i održi javni govor, zvuči jezivo - nećete biti srećni da čujete da Sofija čak ume i da razveseli mase.

Ona je deo sa postavljanjem pitanja otvorila šalom koja je dobila veliki aplauz publike, a potom najavila da će biti prvo neljudsko biće koje će se popeti na Maun Everest.

Sofija je na konferenciji takođe najavila da veštačka inteligencija može da se iskoristi za napredak edukativnog sektora, razvijanje lekova i povezivanje udaljenih lokacija.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, ovo nije prvi put da se Sofija našla u medijima, jer je početkom ove godine postala prvi robot na svetu koji je dobio državljanstvo neke zemlje - Saudijske Arabije.

Ubrzo potom, najavila je svetu da želi bebu nakon što je posmatrala ljudske porodice.

Ipak se čini da bi roboti mogli da zavladaju svetom, šta vi mislite?

VIDEO: Ilon Mask, čovek koji planira da podigne grad na Marsu

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA