≫ 

Pre 8 godina je dao 10.000 bitcoina za 2 pice - evo koliko bi danas imao para da to nije uradio

Ko je mogao da predvidi da će ove pice koštati pravo bogatstvo – i mnogo više od toga

  • 1

Lazlo Haniec je pre 8 godina dve pice poznate picerije "Papa John" platio čak 10.000 bitkoina pa je zbog toga 22. maj jedan od dana koji se slavi u svetu kriptovaluta kao važan dan u kupovini obavljenoj kriptovalutom.

Besplatni priručnik: Kako trgovati cenom bitkoina

Lazlo je programer koji je kupio dve pice poznatog pica majstora na Floridi, a u intervjuu koji je dao 2013. godine nije zvučao uopšte slomljeno zbog ovakvog poteza.

- Nije kao da su tada bitkoini imali neku posebnu vrednost, pa je ideja da ih zamenim za dve pice tada bila sjajna ideja, izjavio je on.

Danas, ti bitkoini bi mu doneli pravo bogatstvo i čak 82 miliona dolara, jer je cena samo jednog danas 8.200 dolara. Postoji Twitter nalog koji nudi dnevne informacije i ažuriranje cene bitkoina i koliko biste pica mogli da kupite po ceni jednog bitkoina.

Bitkoin je dospeo u centar pažnje prošle godine kada je dostigao vrtoglavo visoku cenu od 20.000 dolara po koinu i uključen je u trgovinu na Wall Streetu. Njegov anonimni kreator Satoši Nakamoto davne 2008. godine smislio ju je kao alternativu i rivala finansijskom sistemu zasnovanom na tehnologiji zvanoj blockchain.

Još uvek veliki lanci i preduzetnici izbegavaju bitkoin jer je njegova vrednost promenljiva, ali to nije zadržalo Wall Street da ne prihvati bitkoin. Neke od top trgovinskih firmi su veoma aktivne na tržištu kriptovaluta.

VIDEO Evo čime se sve Srbi služe da bi došli do bitkoina:

(Telegraf.rs/businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA