≫ 

Oba tvorca Instagrama dala su otkaz, a glavni razlog su planovi za budućnost koje ima Mark Zakerberg

Osnivači Instagrama napuštaju kompaniju.

  • 3

Kevin Sistrom, izvršni direktor Instagrama, koji se nalazi u vlasništvu Facebooka, je u ponedeljak objavio da on i ko-osnivač Majk Kriger napuštaju ovu platformu za deljenje fotografija.

Njegova izjava usledila je nakon što je izveštaj magazina New York Timesa naveo da napuštaju kompaniju, a ubrzo potom je usledio i tekst Bloomberga u kom se navodi da je do ove odluke došlo nakon sve većih tenzija sa Markom Zakerbergom u vezi sa smerom u kom će se Instagram kretati.

Facebook pokreće svoj Tinder, biće potpuno drugačiji, a ovo su 9 najvažnijih noviteta koji stižu

Kriger i Sistrom zajedno su osnovali Instagram 2010. godine, a Facebook ga je 2012. godine kupio za milijardu dolara.

Ove vesti stižu nakon meseci skandala i problema u kojima se Facebook našao i koji su se uglavnom ticali curenja ličnih podataka korisnika.

Foto: Instagram

Sa druge strane, Instagram je uvek bio svetla tačka Facebooka, neumrljana kontroverzama. Ipak, odlazak njegovih osnivača podiže brojna pitanja o pravcu i daljoj budućnosti ove izuzetno popularne platforme.

Obojica planira da pauziraju svoje poslovne aktivnosti na neko vreme kako bi se ponovo fokusirali na kreativnost.

Facebook je u poslednje vreme instalirao veliki broj svojih menadžera u infrastrukturu Instagrama, što samo dodatno pojačava snagu anonimnih izjava da se dvojac redovno sukobljavao sa rukovodstvom Facebook au vezi sa autonomijom Instagrama.

Ubrzo nakon vesti o njihovom odlasku oglasio se i sam Mark Zakerberg:

- Kevin i Majk su izuzetni menadžeri i Instagram oslikava njihove kombinovane kreativne talente. Naučio sam puno radeći sa njimaposlednjih 6 godina i zaista sam uživao u svakom trenutku. Želim im sve najbolje i jedva čekam da vidim šta će sledeće napraviti, napisao je direktor Facebooka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA