• 0

HYCU je kompanija koja se bavi zaštitom podataka najvećih svetskih firmi, a njena softverska rešenja nastaju u Srbiji

Među kompanijama koje koriste ovaj softver su Google Cloud i Nutanix

  • 0

HYCU je jedna od vodećih softverskih kompanija u svetu koja se bavi upravljanjem i zaštitom podataka nekih od najvećih poslovnih sistema. Za nepunih godinu dana, softver koji nastaje u Srbiji, rasprostranjen je u više od 33 zemlje širom sveta. Neke od njihovih kompanija partnera su Microsoft, Citrix, Nutanix i Google Cloud.

Ono što izdvaja HYCU od konkurenata na tržištu su jednostavan dizajn i lakoća korišćenja proizvoda. HYCU teži da najkompleksnije tehnološke procese uprosti kako bi korisnicima pružili jednostavnije korišćenje proizvoda.

- Bavimo se zaštitom podataka tj. bekapovanjem i oporavljanjem podatka. Uvek se pitamo na koji način možemo taj proces da uprostimo i olakšamo ga našim korisnicima. Tako smo napravili proizvod pomoću kojeg korisnici mogu jednostavno da povrate svoje podatke za samo 10 minuta. - izjavio je Sajmon Tejlor (Simon Taylor), generalni direktor HYCU kompanije.

Upravljanje podacima je proces koji se konstantno menja i napreduje zajedno sa pojavom novih softverskih rešenja. U poslednjih nekoliko godina primetan je trend primene cloud rešenja u mnogim oblastima. Google, Yahoo, YouTube i ostale kompanije lideri već uveliko koriste cloud rešenja.

Sajmon Tejlor ( Simon Taylor) bliže je objasnio koncept računarstva u oblaku (cloud computing) koji je danas sve rasprostranjeniji među poslovnim sistemima, kao i misiju HYCU firme koja je pronašla svoj prostor upravo u zaštiti podataka kompanija koje su usavrršile ovaj koncept, poput Nutanixa, Google Clouda i drugih.

Sajmon Tejlor, generalni direktor kompanije HYCU

Neki od najvećih izazova sa kojim se firme susreću jesu efikasno skladištenje i bezbednost podataka. Kao najoptimalnije rešenje, mnoge kompanije su se opredille za skladištenje u višestrukim cloud sistemima tj. istovremeno korišćenje privatnog i javnog cloud-a. Jedna od prvih kompanija koja je prepoznala rastuću tendenciju korišćenja višestrukih cloud softvera, kao i prateću potrebu za profesionalnim upravljanjem podacima u  novom okruženju je Nutanix.

- Nutanix je kompanija koja omogućava lakše upravljanje podacima u multi-cloud okruženju. Kao kompanija koja se bavi zaštitiom podataka, mi smo napravili prvi na svetu proizvod za bekapovanje i oporavak podataka Nutanix-ovih korisnika. - zaključio je Sajmon.

U Telegraf.rs intervjuu, Sajmon je takođe istakao da je veoma zadovoljan činjenicom da je proizvod na kome su angažovani srpski inženjeri tj. koji se proizvodi u Srbiji, odlično prihvaćen od strane vodećih sevtskih firmi i najavio je da HYCU ima u planu rad na brojnim drugim cloud rešenjima u budućnosti.

( A. Petrović/ Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima