Ilon Mask je upravo predstavio budućnost transporta - evo šta kažu novinari koji su je isprobali

Da li je Ilon Mask ipak malo preterao sa svojim zamislima? Evo šta misle novinari koji su isprobali njegovu viziju budućnosti transporta

  • 0

Boring Company Ilona Maska otkrila je svoj najnoviji transportni eksperiment u Los Anđelesu.

The Loop, koji ne treba mešati sa Hyperloopom, bi trebao da postane brzi sistem transporta u budućnosti.

Kada je ovaj koncept najavljen, Mask je obećao da će Loop koristiti potpuno autonomna vozila za 16 putnika koja će se kretati brzinom od 240 kilometara na sat.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, sistem koji je sada predstavljen koristio je regularne Tesla automobile koji su ručno voženi brzinama ispod 80 kilometara na sat.

A nakon što ga je nekoliko novinara isprobalo, imamo i prve utiske o tome da li je ovo zaista budućnost transporta.

Lora Nelson - Los Angeles Times

Foto: Tanjug/AP

Ceo put kroz tunel trajao je 2 minuta, a sve su osvetljavali farovi automobila. Vožnja je bila previše truckava, kao da smo se vozili po šljunku ili prašnjavom putu.

Met Mekfarland - CNN

Crvena svetla u tunelu su iznenada postala zelena. Teslin automobil je poskočio i krenuli smo napred. Put je bio prilično truckav, ali je uzak prostor oko nas činio da se krćemo mnogo brže nego što je to bio slučaj, jer je prosečna brzina bila oko 60 kilometara na sat.

Ivan Pen - New York Times

Foto: Tanjug/AP

Vožnja je bila truckava, ali verujem da će se to rešiti u budućnosti. Ipak je ovo bio samo test tunel. Mislim da je sve osmišljeno prilično pametno.

Tokom demonstracije, novinari su primetili, Ilon je sve vreme smišljao izgovore u vezi sa tim što njegov podzemni transportni tunel uopšte ne liči na ono što je obećao.

I povrh svega, njegov koncept je sada baziran na to da svaka osoba koja ga koristi mora da ima auto.

Ipak, vreme će pokazati da li će Mask uspeti da od ove demonstracije i prototipa zaista napravi transportni sistem budućnosti koji će nas rešiti gužvi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA