Ovo je godina u kojoj će Facebook imati više mrtvih nego živih korisnika

Sudeći po istraživanju Oksford univerziteta, za nekoliko decenija bi na Facebooku moglo da bude mnogo više preminulih korisnika, nego onih živih

  • 2

Smrt dolazi po sve nas, ali u dobu interneta, oni koji ostaju nalaze se pred velikom dilemom - šta uraditi sa podacima i nalozima na društvenim mrežama osoba koje su nas napustile?

Facebook se već neko vreme sprema za ovakav scenario, i nedavno je aktivirao opciju koja dozvoljava ljudima da se brinu o nalozima dragih osoba koje su preminule.

A broj osoba koje zauvek napuštaju ovu društvenu mrežu raste.

Sudeći po novom istraživanju Oksford univerziteta, na Facebooku će biti više mrtvih nego živih korisnika do 2070. godine.

Tanjug/AP

Istraživači su koristili dva scenarija kako bi posmatrali rast korisnika Facebooka sve do 2100. godine.

U scenariju A, koji predviđa da će Facebook nakon ovog datuma dobiti nula novih korisnika, minimum 1.4 milijarde korisnika će preminuti pre 2100. godine.

U scenariju B, koji projektuje rast društvene mreže na godišnjem nivou od 13 odsto, boj preminulih korisnika mogao bi da stigne gotovo do 5 milijardi do 2100. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миодраг

    6. maj 2019 | 19:18

    Да ли ико озбиљно мисли да ће фејсбук толико дуго трајати?

  • Edin

    6. maj 2019 | 21:37

    In memoriam 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA