≫ 

Šta se desi u Hjutonu kad prodaješ iPhone?

Maloun je predala telefon, a devojka joj je dala kovertu sa 700 dolara u gotovini, a zatim brzo nestala

  • 0

U vreme kada haraju visoke tehnologije, policija u Hjustonu upozorava stanovnike da budu svesni prevare putem tehnologija nakon što je jedan prevarant sa svog iPhonea varao koristeći gomilu lažnog novca poznatog kao "filmski novac".

Naime, Tamara Maloun je želela da proda svoj iPhone XS Max, pa je mobilni telefon stavila na prodaju u aplikaciji Letgo. Jedna mlada devojka odgovorila je na ponudu i Maloun se složila da se sastanu u Starbaksu. Maloun je predala telefon, a devojka joj je dala kovertu sa 700 dolara u gotovini, a zatim brzo nestala.

Ali kada je Maloun otvorila kovertu, otkrila je da je novac zapravo "filmski novac", lažni papirni novac koji su filmski stvaraoci koristili kao rekvizite.

"Novac izgleda kao pravi iz daljine, ali izbliza postoje znakovi da je lažan. Ako pažljivo pogledate, piše - 'Koristiti samo za filmske potrebe'", rekao je detektiv Šejn MekKoj iz policijske uprave grada Hjustona, prenosi Yahoo News.

MekKoj je rekao da je neko drugi predao hrpu filmskog novca policijskoj upravi pre tri meseca, ali policija ne zna da li postoji veza sa njim. Ipak, vlasti upozoravaju stanovnike Hjustona da paze na lažne novčanice prilikom prodaje predmeta.

"Budite veoma oprezni kada nešto prodajete. Pokušajte da shvatite sa kim razgovarate. Pogledajte da li su, pre nego što se sastanete sa budućim mušterijama, pre vas kupili stvari i da li imaju dobru ocenu na sajtu za prodaju. Upoznajte se sa njima na mestu gde postoje kamere", poručuje MekKoj.

Maloun kaže da bi joj pravih 700 dolara sada baš bilo od koristi.

"Naučena je vrlo skupa lekcija. Trebalo je da obratim više pažnje na detalje", utučena je Tamara Maloun.

(M.D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA