• 1

Novo otkriće o Lego kockama može da promeni savremenu tehnologiju zauvek

Plastična struktura Lega može mnogo da pomogne u istraživanjima, jer će smanjiti troškove, tako da sredstva mogu da usmere na druge projekte

  • 1
Lego

Printscreen: YouTube/Hamster Productions

Lego, najpopularnija dečja plastična kocka na svetu, pokazala se, prema novim istraživanjima, kao veliko otkriće u kvantnoj informatici, pošto je otkriven je njen potencijal koji može da se koristi u naučne svrhe.

Istraživači Univerziteta Lankaster stavili su četiri kocke u poseban frižider koji može da ledi na minus 273 stepena (to je 2.000 puta hladnije od vakuuma u dubokom svemiru), samo da vide šta će se desiti. To što su otkrili može da promeni savremenu tehnologiju zauvek.

"Naša istraživanja su značajna zato što smo otkrili da su Lego kocke odlični termalni izolatori na ekstremno niskim temperaturama", ističe Dmitrij Zmejev, koji je vodio istraživanja.

Posebni frižideri predstavljaju važan napredak u tehnologiji 21. veka, jer veoma niska temperatura koju proizvode može da posluži za naučna istraživanja u sferama fizike i inženjerstva, kao i u kvantnoj informatici.

Plastična struktura Lega može mnogo da pomogne u istraživanjima, jer će smanjiti troškove, tako da sredstva mogu da usmere na druge projekte. Sledeći korak je štampanje 3D Lego kocke koju će koristiti kao termalni izolator za istraživanja.

(Telegraf.rs/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opk

    2000 puta hladnije od vakuuma u svemiru?? Haha idi bre, najezi' se.

    9
    1

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima