≫ 

Za tren oka u bilo kom delu sveta: Uskoro stiže prvi funkcionalni teleporter!

Da bi tehnologiju holograma uveo u svakodnevni život, Dejvid i njegova kompanija PORTL, razvili su istoimeni providni 4K ekran koji izgleda kao teleporter iz Star Treka

  • 1
Hologram Printscreen: YouTube/PORTL Hologram Company

Dugogodišnji pisac, scenarista, producent i tehnološki inovator u zabavnoj industriji Dejvid Nusbaum poslednjih šest godina se bavi tehnologijom holograma. Do sada je, u saradnji sa kompanijama Sony Pictures i Universal Studios, hologramske izvođače izvodio na brojne pozornice i dovodio u TV emisije.

A da bi tehnologiju holograma uveo u svakodnevni život, Dejvid i njegova kompanija PORTL, razvili su istoimeni providni 4K ekran koji izgleda kao teleporter iz Star Treka.

Ekran je smešten u veliki "orman" i u stanju je da prikazuje ljude u prirodnoj veličini, a posebno je uverljiv zbog toga što virtuelni objekt ili osobe u njemu bacaju senku na pozadinu (što možete da vidite u ovom videu).

Nusbaum je nedavno predstavio novu verziju svog hologramskog ekrana PORTL 2.0, koji izgleda još uverljivije njego njegov prethodnik. Opremljen je zvučnicima i kamerom koja može da se uključuje repoznavanjem pokreta, čime ovaj jedinstveni ekran postaje još interaktivniji, prenosi ViDi.

To mu omogućava da se automatski uključuje prilikom npr. nečijeg ulaska u muzej, gde će ga dočekati virtualni Tesla, Ajnštajn ili Pikaso. A osim druženja sa slavnim ličnostima iz istorije, ovaj uređaja će vam omogućiti da se, uslovno rečeno, u trenutku teleportujete u bilo koji deo sveta.

Nusbaum veruje da bi PORTL uskoro mogao da se nađe svuda oko nas umesto postojećih reklamnih panoa, bilborda, i klasičnih reklamnih ekrana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA