≫ 

Patrole policijskih dronova upozoravaju ljude na poštovanje karantina

Poleteli su u akciju kako bi uverili sve da je poštovanje novih mera neophodno

  • 0
Dron Policija Dubai Printscreen: YouTube/VOA News

Policija Dubaija "podigla" je dronove u vazduh kako bi bila sigurna da stanovnici tog grada - emirata poštuju mere predostrožnosti tokom pandemije korona virusa.

Iako se u poslednjih nekoliko dana poruka o neophodnosti ostajanja u stanovima i kućama mogla čuti na više mesta u gradu, kao i sa najviše građevine na svetu - Burdž Kalife, pa i preko sms poruka koje su korisnici lokalih mobilnih mreža dobijali, izgleda da nisu baš svi građani bili revnosni u poštovanju novih propisa.

Zvančni zahtev vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata upućen građanima je da ostanu kod kuće i da ne izlaze napolje, osim onih koji to moraju zbog posla, kao i zbog nabavke namirnica i lekova. Međutim, ljudi u Dubaiju su se oglušili o taj zahtev, okupljajući se u gradu i odlazeći na plaže.

Zbog toga su u akciju poleteli dronovi kako bi uverili sve da je poštovanje novih mera neophodno, kao i da još jednom ljudima emituju nova pravila i tako ih upoznaju sa njima.

- Naši dronovi su opremljeni kamerama koje mogu da fotografišu sve sa određene razdaljine, kako po danu tako i po noći. Oni, takođe, imaju i zvučnike sa koji emituju javna obaveštenja i upozorenja ljudima, rekao je direktor policije Dubaija pukovnik Said Al Madhani.

Patrole dronova posebno su izražene u ovo vreme kada korona virus hara, budući da ova tehnološka altenativa "živim" policijacima pruža bolji pogled na područje kojim ove letelice patroliraju, upozoravaju ljude na neophodnost boravka u svojim domovima, ali i smanjuju mogućnost zaraze policajaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA