• 0

Patrole policijskih dronova upozoravaju ljude na poštovanje karantina

Poleteli su u akciju kako bi uverili sve da je poštovanje novih mera neophodno

  • 0

Policija Dubaija "podigla" je dronove u vazduh kako bi bila sigurna da stanovnici tog grada - emirata poštuju mere predostrožnosti tokom pandemije korona virusa.

Iako se u poslednjih nekoliko dana poruka o neophodnosti ostajanja u stanovima i kućama mogla čuti na više mesta u gradu, kao i sa najviše građevine na svetu - Burdž Kalife, pa i preko sms poruka koje su korisnici lokalih mobilnih mreža dobijali, izgleda da nisu baš svi građani bili revnosni u poštovanju novih propisa.

Zvančni zahtev vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata upućen građanima je da ostanu kod kuće i da ne izlaze napolje, osim onih koji to moraju zbog posla, kao i zbog nabavke namirnica i lekova. Međutim, ljudi u Dubaiju su se oglušili o taj zahtev, okupljajući se u gradu i odlazeći na plaže.

Zbog toga su u akciju poleteli dronovi kako bi uverili sve da je poštovanje novih mera neophodno, kao i da još jednom ljudima emituju nova pravila i tako ih upoznaju sa njima.

- Naši dronovi su opremljeni kamerama koje mogu da fotografišu sve sa određene razdaljine, kako po danu tako i po noći. Oni, takođe, imaju i zvučnike sa koji emituju javna obaveštenja i upozorenja ljudima, rekao je direktor policije Dubaija pukovnik Said Al Madhani.

Patrole dronova posebno su izražene u ovo vreme kada korona virus hara, budući da ova tehnološka altenativa "živim" policijacima pruža bolji pogled na područje kojim ove letelice patroliraju, upozoravaju ljude na neophodnost boravka u svojim domovima, ali i smanjuju mogućnost zaraze policajaca.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima