≫ 

Zbog selfija u vreme karantina policija im zakucala na vrata sa kaznom od 1.800 evra

Ovaj slučaj je pokrenuo pitanja u vezi sa tim koliko uspešno policija kontroliše spovođenje vanrednih mera, kao i koliko nadgleda i kontroliše korišćenje društvenih mreža

  • 0
Selfi, Smartfon, Telefon Foto: PIxabay.com

Da u vreme sveopšte kućne izolacije nije jednostavno čak ni deliti fotografije na društvenim mrežama, svedoči primer jednog para iz Australije.

Džez i Geri Mot bili su zaprepašćeni kada im se, ovih dana, na vratima pojavila policija sa kaznom od 3.000 australijskih dolara (oko 1.800 evra) zbog fotografija koje su prethodno postavili na svojim profilima.

Par je kažnjen, kako je navedeno, zbog kršenja mera zabrane kretanja, pošto su u policiji mislili da su se Motovi fotografisali tokom tokom policijskog časa.

Zato su požurili da im, za primer, naplate kaznu koja je i smišljena tako da građane obeshrabri da izlaze iz svojih domova za vreme zabrane kretanja. Ipak, u pitanju je bila greška, budući da je reč o fotografiji koja je snimljene prošle godine , prenosi Ubergizmo.

Zbog toga je ovaj nesporazum pokrenuo pitanja u vezi sa tim koliko uspešno policija kontroliše spovođenje uvedenih mera, kao i u kojoj meri nadgleda i kontroliše korišćenje društvenih mreža.

Policija, međutim, ističe da njene službe ne nadgledaju društvene mreže, nego da je kazna Džezi i Geriju kazna napisana nakon što su taj par, zbog postavljenih fotografija, prijavljivali drugi korisnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA