≫ 

Jutjuber napravio pištolj za borbu protiv "kovidiota" koji ispaljuje zaštitne maske

Pneumatski pištolj koji ispaljuje higijenske maske napravljen je od raznih automobilskih delova, a za "pogon" koristi kanister sa ugljen-dioksidom

  • 0
Pištolj za ispaljivanje maski Printscreen: YouTube/Allen Pan - Sufficiently Advanced

Pandemija korona virusa i povećana upotreba interneta dovela je do nastanka izraza "kovidioti", kojima oni koji se pridržavaju propisanih mera zaštite i prevencije ozačavaju one bezobzirne koji se protive nošenju maski, držanju distance i neophodnosti ograničavanja kretanja.

Iznerviran njihovim ponašanjem jutjuber Alen Pan, autor kanala Sufficiently Advanced, je odlučio da pokuša da napravi nešto što će takve ljude "naučiti pameti". A da bi im i doslovno "zapušio usta" dok iznose svoje stavove i odbijaju da nose maske tamo gde je to obavezno, Pan je konstruisao pištolj koji ispaljuje maske direktno u lice.

- Američki problem zahteva američko rešenje! - konstatovao je Pan, pozivajući se na Drugi amandman američkog ustava koji građanima garantuje pravo na naoružavanje, pre nego što se bacio na posao.

Njegov pneumatski pištolj koji ispaljuje higijenske maske za lice napravljen je od raznih automobilskih delova, dizni, cevi i drugih elemenata, a za "pogon" koristi kanister sa ugljen-dioksidom.

Sa prednje strane pištolja postavlja se hirurška zaštitna maska koja na krajevima ima trake za vezivanje sa magnetima, koji pomažu u aerodinamici tokom leta maske i imaju ulogu u njenom učvršćivanju na glavi.

Jutjuber kaže da ovaj njegov izum napravljen samo kao demonstracija, sa ciljem podizanja svesti kod ljudi o važnosti nošenja zaštitnih maski. Zato je pištolj javno testirao na ulicama, plažama i u parkovima.

Iako je efikasnost ovog "oružja" delimična, budući da mnogo toga zavisi od nišanjenja, jačine i pravca vetra, stabilnosti držanja pištolja i kretanja "mete", bar su oni čiju pažnju je privukao, imali priliku da iz prve ruke dobiju informacije značaju nošenja maski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA