"Isekli" internet u celoj državi, da đaci ne bi prepisivali na prijemnim ispitima

Sudan ima dugu istoriju isključivanja interneta tokom političkih, ali je ove godine to koristi za sprečavanje "varanja velikih razmera"...

  • 2
Internet, Internet kafe Foto: Unsplash

U cilju sprečavanja varanja na prijemnim ispitima za fakultete Sudan je odlučio da isključi mobilni internet na tri sata dnevno u celoj zemlji, budući da više od 500.000 maturanata tokom celog septembra polaže prijemne.

Sudan ima dugu istoriju isključivanja interneta tokom političkih protesta kako bi poremetio koordinaciju učesnika, ali ove godine isključivanje interneta koristi kao meru za sprečavanje "varanja velikih razmera" tokom prijemnih ispita.

Agencija EFE navodi da su se, pre tri godine, ispitna pitanja pre samog ispita našla na internetu, pa je Ministarstvo obrazovanja moralo ponovo da organizuje prijemne.

Nakon brojnih žalbi Sudanaca, kompanije koje pružaju internet usluge su objavile da je vlada naredila sakodnevni prekid internet signala do 24. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    18. septembar 2020 | 13:07

    To treba generalizovati u celom svetu!!!...

  • panic

    18. septembar 2020 | 15:50

    živa smejurija slepacka zemlja gde je korupcija na svakom koraku dok se u razvijenim zemljama zna šta se sme a šta ne i gde vlada red i zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA