≫ 

Moćni ruski lovac postaje još moćniji

Unapređeni Su-34 neće obavljati funkcije protivvazdušne odbrane, ali će moći sam da se odbrani prilikom izvršavanja borbenih zadataka

  • 4
Suhoj Su-34 Wikimedia/Vitaly V. Kuzmin

Ruski lovac-bombarder Su-34 dobija rakete "vazduh-vazduh" za vazdušnu borbu protiv drugih letelica. Avion predviđen za uništavanje ciljeva na kopnu i moru biće ovim raketama naoružan za samoodbranu, piše Izvestija.

Pomoću njih će moći da vodi vazdušnu borbu sa drugim avionima. Su-34 neće obavljati funkcije protivvazdušne odbrane, ali će moći sam da se odbrani prilikom izvršavanja borbenih zadataka, istakao je bivši komandant 4. armije ruskog Ratnog vazduhoplovstva general Valerij Gorbenko.

- Su-34 ima odlične manevarske sposobnosti, može da izvodi sve potrebne zaokrete u vazduhu, pa i da se bori protiv drugih aviona - rekao je on, prenosi Russia Beyond.

List Izvestija je u, u januaru pisao, da će Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobiti nadzvučne lovce-bombardere Su-34 sa indeksom NVO ("Nove mogućnosti"), koji će biti modifikovani na osnovu borbenog iskustva u Siriji.

Video: Kako izgleda kada iz Suhoja ispaljujete rakete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA