Kako savremena tehnologija utiče na paradajz koji kupujete u prodavnici?
Šta se dešava sa crvenim, a šta sa zelenim i belim plodovima?
Da je tehnologija odavno ušla u sve segmente naših života dokaz je i ovaj video, koji svedoči o tome kako nam ona pomaže u preradi i proizvidnji hrane.
Ovaj snimak, koji najverovatnije dolazi iz fabrike kečapa, prikazuje kako se vrši selekcija onih plodova paradajza koji idu u dalju proizvodnju od onih koji se odbauju.
Sistem foto senzora detektuje odgovarajuće plodove prema boji, pa tako samo oni koji su izrazito crveni prolaze dalje, dok zeleni i beli plodovi bivaju odbačeni.
Ono što je ovde posebno zanimljivo je brzina kojom mašina obavlja proces selekcije.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ukus
Ppastike..gume..bljak..domaći je zakon !
Podelite komentar
Aleksandar
Tehnologija je cudo prirode. Ona sve napravi na lepotu a unutra jadac.
Podelite komentar