"Budućnost nije više tako daleka": Ovakvi dronovi uskoro "doleću" i u Srbiju

Dronovi su ove godine, širom sveta, najveću primenu našli u dostavi najrazličitijih mogućih stvari...

  • 4

Ova 2020. godina, koju je obaležila pandemija korona virusa, donela nam je veću upotrebu interneta i mobilnih tehnologija, porast broja poslova koja obavljamo onlajn, veću upotrebu savremene tehnologije u medicini, kao i brži razvoj robotike i na njoj zasnovanih rešenja.

Sve je veća upotreba dronova i različitih različitih autonomnih sistema, koji nalaze primenu u sve različitijim sferama života. A budući da je držanje distance jedno od glavnih obležaja međuljudskih odnosa ove godine, dronovi su širom sveta najveću primenu našli u dostavi najrazličitijih mogućih stvari.

Izgleda da ni mi nismo baš toliko daleko do jednog takvog sistema. Naime, u videu koji je na svom LinkedIn profilu objavio predsednih kompanije Comtrade Veselin Jevrosimović vidi se dron koji doleće i dostavlja paket na terasu, zatim pruža kupcu POS uređaj da provuče karticu i plati dostvaljeni paket i potom odleće.

- Comtrade upravo radi na ovom projektu. Budućnost nije više tako daleka! - napisao je Jevrosimović u kometaru snimka.

Kako ovaj dron izgleda i za šta je sposoban pogledajte u videu na početku teksta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA