Iznad grada 400 na sat: Prvi "letocikl" postaje stvarnost

Da li će nam tehnologija prevoza uskoro omogućiti da polećemo i slećemo bilo gde...

  • 4
Speeder, leteći motocikl Printscreen: YouTube/JetPack Aviation

Kompanije poznate po razvoju i proizvodnji džetpek odela JetPack Aviation i Gravity Industries upravo su dobile sredstva za razvoj novih individualnih letelica od Tima Drejpera, poznatog po svojim prethodnim investicijama u kompanije Ilona Maska Tesla i SpaceX. Ali ovoga puta "leteće odelo" izgleda nije glavni razlog ulaganja, već jedna druga letelica.

Naime, Jetpack Aviation radi na projektu stabilnog letećeg motocikla nazvanog "Speeder", koji će moći da prevozi dve osobe i da se leti brzinama većim od 400 kilometara na sat, prenosi Futurism.

- Mi još uvek živimo u svetu dvodimenzionalnog saobraćaja, a obe ove kompanije su pronašle način kako da tehnologiju prevoza učine praktičnijom kako bi svako mogao da poleti i sleti bilo gde! - istakao je Drejper za CNBC, dodajući - Ove stvari su veoma zabavne za vožnju!

Danas smo zarobljeni u kolima, pa tako, na primer, moramo da pređemo priličnu razdaljinu kolima dok dođemo do aerodroma, da bismo potom seli u avion.

- Zamislite da možete samo da se uvučete u "mlazno odelo" ili sednete na motor i poletite gde god poželite. Tehnologija vertikalnog uzletanja i sletanja je upravo ono što nam je potrebno! - zaključuje Drejper.

Video: Svemirska raketa Ilona Maska doživela krah: Umesto na Marsu, završila u delovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    22. decembar 2020 | 19:51

    Sve sto je nekada bilo nemoguće u filmu Peti element sada postaje stvarnost...

  • Biki

    22. decembar 2020 | 21:34

    Vrhunska prevara.Svaka čast za pokušaj.

  • Miki

    23. decembar 2020 | 20:32

    Ovo je animacija. Mozda za 50setak godina i bude ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA