≫ 

Svi smo kao klinci želeli leteći skejt iz "Povratka u budućnost", a oni su na njemu uspeli da polete

Popularni jutjuberi su se upustili u ambiciozni poduhvat pravljenja funkcionalne replike hoverborda po uzoru na onaj iz kultnog filma

  • 1
leteći skejt Printscreen: YouTube/Hacksmith Industries

Momci sa YouTube kanala Hacksmith poznati su po svojim genijalnim "majstorijama", koje često zahtevaju ozbiljno inženjersko umeće i trud.

Nakon što su prethodno napravili svoju verziju Tesla Cybertrucka i svetlosne sablje iz "Ratova zvezda", koja može da se usija do temperature od čak 1.400 stepeni Celzijusa, sada su se bacili na još jedan kultni filmski gedžet.

Popularni jutjuberi su se ovoga upustili u pravljenje "letećeg skejtborda", odnosno funkcionalne replike hoverborda po uzoru na onaj iz filma "Povratak u budućnost 2".

"Leteći skejt" je zasnovan na principu rotirajućih magneta, postavljenih sa donje strane "daske", koji stvaraju snažno magnetno polje. Oni, takođe, indukuju suprotno magnetno polje u samoj podlozi, što uspešno omogućava lebdenje daske, i to sa velikim teretom na njoj.

Iako je primena principa magnetne levitacije potpuno uspela i hoverbord je u stanju da ponese odraslog čoveka, on ima i jedno ograničenje. Mala "lebdelica" je u stanju da lebdi samo iznad posebne metalne podloge, što su njeni kreatori i demonstrirali.

Kako sve to izgleda pogledaje u njihova dva videa, od kojih prvi objašnjava tehničke i konstrukcione detalje hoverborda, prenosi Bug. Ako vas to ne zanima toliko, preskočite odmah na drugi video i pogledajte kako "filmsko letenje na dasci" izlgleda u praksi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️

    18. januar 2021 | 20:52

    Najbolji film ikad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA