Ovaj gliser sa gusenicama na izvlačenje uvek stiže tamo gde je akcija

Sistem gusenica koje se izvlače ispod trupa omogućavaju mu da mora da se zaustavlja prilikom izlaska i ulaska u vodu

  • 0
Iguana Pro Interceptor, gliser guseničar (1) Foto: Iguana Yachts

Francuska kompanija Iguana Yachts nije običan proizvođač čamaca i glisera. Njena plovila se odlikuju time što, osim po vodi, zahvaljujući posebnom mehanizmu na izvlačenje sa gusenicama, može da se kreće i po kopnu.

Gama jedinstvenih amfibijskih glisera, nedavno je dobila još jedan model specijalne namene, prvenstveno namenjen francuskoj - Iguana Pro Interceptor.

Sistem gusenica, koje se izvlače ispod trupa, 10 metara dugom gliseru omogućava da ne mora da se zaustavlja prilikom izlaska iz vode, kao ni prilikom ulaska u nju, što može biti veoma korisno kada se plovilo koristi u borbene ili spasilačke svrhe.

Iguana Pro Interceptor je gliser prvenstveno namenjen nadzoru vodeno-kopnenih granica, patroliranju i obezbeđivanju luka, prevozu manjih borbenih grupa i presretanju na pučini i u priobalju.

Osim civilnih i ovog vojnog glisera, Iguana proizvodi i verzije svojih plovećih guseničara namenjene spasilačkim službama i hitnoj pomoći na moru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA