Da li je veb prodavnica sigurna? Proverite ovih 9 pouzdanih znakova

Novonastale mere podstakle su nas da češće kupujemo u veb prodavnicama. Verujemo da su zbog toga u kontakt s onlajn kupovinom i sve većim brojem veb prodavnica došli i najveći skeptici

  • 0
Baka unuka dete laptop učenje Foto: Shutterstock

Sa neizbežnom popularizacijom onlajn kupovine i velikim pomakom prema svetu digitalnih tehnologija, više je nego potrebno da se svim onlajn kupcima omogući bezbednost, ali i prijatno i pouzdano iskustvo onlajn kupovine. Veb kupovinu možemo da vam pojednostavimo i olakšamo jednim jednostavnim savetom: instalirajte Idealno.rs aplikaciju.

Važnost digitalnog sveta sigurno će se povećavati jer već sada iz godine u godinu prepoznajemo rast onlajn kupovine, a 2020. je donela još veći zamajac. A uprkos drastičnom porastu broja porudžbina, moramo da se zapitamo, da li su kupci zaista svesni bezbednosti onlajn kupovine.

Standardan savet vezan za bezbednost upućuje na to da je važno da se držite prodavnica koje su vam poznate, ali isto tako moramo da budemo svesni toga da su prošlogodišnje okolnosti uticale na pojavu velikog broja novih veb prodavnica i to onih koje smo do sada primećivali i prepoznavali samo u fizičkom svetu. Takvim (veb) prodavnicama možemo da verujemo čak i ako s njima nismo imali (onlajn) iskustva.

Ovo je nekoliko činjenica koje će uvek da vam potvrde da je veb prodavnica pouzdana i bezbedna za kupovinu:

  • Prodavnica ima SSL sertifikat, što znači da je link sa https: servera
  • Troškovi dostave i načini plaćanja jednostavno mogu da se provere
  • Postupak povrata proizvoda je napisan jasno i lako ćete ga pronaći
  • Prodavnica ima oznaku poverenja CERTIFIED SHOP®
  • Jednostavno se mogu proveriti sve informacije o kompaniji koja upravlja trgovinom
  • Svi kontakt podaci su vidljivi i jasno istaknuti 
  • Vidljivo je i obaveštenje o kolačićima i spisak korišćenih kolačića
  • U veb prodavnici možete da pročitate komentare i ocene proizvoda
  • U trenutku kupovine dobijate obaveštenje o narudžbini i predviđenom roku dostave.

Koristite aplikacije i mobilne telefone za svoje onlajn narudžbine

Svaki prodavac mora konstantno da se prilagođava situaciji i potrebama kupaca, pa je izuzetno važan i tehnički aspekt, u ovom slučaju obavezan neometan rad veb stranice na mobilnim uređajima kao što su pametni telefoni.

Uz to, mobilna aplikacija veb prodavnice je jedan od znakova potvrde pouzdanog veb prodavca, ali naravno ne i presudan. Veb kupovinu možemo da vam pojednostavimo i olakšamo jednim jednostavnim savetom: instalirajte Idealno.rs aplikaciju.

Idealno rs Foto: Idealno.rs

Radi se o najboljem ličnom asistentu za onlajn kupovinu, ali i kupovinu u fizičkim prodavnicama. U aplikaciji možete da pogledate prodavnice u blizini, da proverite kretanje cene, pa čak i da postavite obaveštenja koja će vas upozoriti da je došlo vreme za kupovinu jer je željeni proizvod dostupan po nižoj ceni! U aplikaciji ćete pronaći skoro 650 hiljada proizvoda za upoređivanje iz više od 240 veb prodavnica. Među ponudama brzo i jednostavno potražite proizvod, izaberite najbolju ponudu i naručite proizvod u željenoj veb prodavnici.

Proverite recenzije veb prodavnica i oznake poverenja na stranici veb prodavnice

Sertifikati iz proverenih izvora su pouzdan znak da kupujete u sigurnoj veb prodavnici. U te svrhe na Idealno.rs je razvijena oznaka poverenja CERTIFIED SHOP® koja je simbol sigurne onlajn kupovine. Pouzdanim veb prodavnicama dodeljuje se oznaka poverenja nakon detaljnog pregleda veb prodavnice, a potrošačima omogućava da pre izvršene kupovine pogledaju ocene veb prodavnice i pročitaju proverena mišljenja kupaca koji su već kupovali u tim prodavnicama. Oznaku prepoznajete po natpisu CERTIFIED SHOP® PREMIUM i oceni od 6 do 10. Na veb stranici certifiedshop.com možete da pogledate kompletan spisak prodavnica koje imaju oznaku poverenja.

Svi vlasnici veb prodavnica, za oznaku poverenja mogu da se prijave OVDE >>

Idealno rs Foto: Idealno.rs

Koristite najveći portal za uporednu kupovinu u regionu

Idealno rs Foto: Idealno.rs

Na Idealno.rs uvek stojimo uz vas i trudimo se da u ključnoj fazi pomognemo potrošačima koji se suočavaju s bilo kakvom dilemom ili nedoumicom oko kupovine, a prodavce savetujemo kako da još bolje optimizuju svoje veb stranice kako bi kupcima pružili još kvalitetnije i ugodnije iskustvo kupovine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA