≫ 

Ne, ovo nije igračka od kockica: "Super zabavni" pravi pištolj koji je razbesneo Lego

Čuvena danska kompanija Lego odmah je zatražila prekid proizvodnje novog pištolja američke komapnije Culper Precision

  • 1
block 19, pištolj, lego kocke Foto: Facebook / Culper Precision

Američki proizvođač oružja Culper Precision prepravio je dizajn popularnog pištolja Glock, koji sada izgleda kao dečja igračka napravljena od Lego kocaka. To se danskom gigantu Legu nipošto nije dopalo.

- Evo jednog od onih dečačkih snova koji se ostvario - navodi se u reklami Culper Precisiona za modifikovani Glock 19, prigodno nazvan Block 19.

Sa druge strane Atlantskog okeana, kompanija Lego je odmah zatražila prekid proizvodnje pištolja, piše Washington Post.

block 19, pištolj, lego kocke Foto: Facebook / Culper Precision

- Naša organizacija se obratilu Legu, koji je odmah preko suda poslao zahtev za momentalni prekid proizvodnje - rekla je Šenon Vots, osnivač grupe "Mame zahtevaju akciju", koja zagovara strožu kontrolu oružja.

Iz Culper Precisiona navode da su Block-om 19 hteli da pokažu da je "oružje za svakoga" i da "posedovanje i odgovorno korišćenje oružja može da bude veoma zadovoljavajuća aktivnost", prenosi RTS.

Raznobojni dizajn poluautomatskog pištolja neodoljivo podseća na igračku sklopljenu od kockica crvene, plave i žute boje popularne danske kompanije.

Cena pištolja Blocka 19 je između 550 i 765 dolara.

(Telergraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš

    14. jul 2021 | 23:00

    Ovo je zapravo samo "custom kit". Kompanija ne proizvodi oružje već radi na personifikaciji oružja po želji kupaca. Tipa cure želi roze Ruger SR9C, oni urade kit za pomenuti pištolj u roze boji. Čak i na ovom sa slike vidimo logo Glock-a, koji je zapravo i napravio pištolj. Oni ga samo "budže" po želji kupaca. Ovde nigde nema natpis "lego" da bi se pomenuti bunili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA