Počela prodaja karata za let u svemir

Sledeći svemirski let Virgin Galactic-a zakazan za kraj septembra, poleteće se iz Novog Meksika - cena, "prava sitnica"!

  • 1
Virgin svemirska letelica Foto: Printscreen Youtube.com /Virgin Galactic

Kompanija za letove u svemir Virgin Galactic, u vlasništvu Ričarda Brensona, saopštila je da će pustiti u prodaju karte za svemirske letove po ceni od 450.000 dolara po sedištu, nekoliko nedelja nakon što je Brenson odleteo na samu ivicu svemira. Ta kompanija je između 2004. i 2014. već prodala oko 600 karata, a tadašnja cena je iznosila između 200.000 i 250.000 dolara.

Virgin Galactic zainteresovanima nudi tri mogućnosti: kupovinu jednog mesta, paket sa više sedišta (za parove ili grupu prijatelja), kao i mogućnost zakupa cele letelice.

Sledeći svemirski let Virgin Galactic-a zakazan je za kraj septembra. Radi se o istraživačkom letu zajedno sa italijanskim ratnim vazduhoplovstvom, koji će poleteti se iz Novog Meksika, prenosi Hina.

Brenson je 12. jula poleteo do ivice Svemira u velikoj letelici Virgin Galactic SpaceShip Two, sa svemirskim raketnim avionom VSS Unity.

Na nekih 15 kilometara visine, brod se odvojio od svog aviona nosača i počeo supersonični uspon, sve do 80 kilometara visine, što je visina koju su SAD utvrdile kao granicu svemira.

Putnici su tada mogli da otkopčaju zaštitni pojas i da iskuse nekoliko minuta bestežinskog stanja i da se dive zaobljenosti Zemlje posmatrajući je kroz 12 prozora kabine. VSS Unity se potom spustio na pistu u bazi Spaceport America u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA