≫ 

Ovaj mali robot prati vlasnika u stopu, idealan je pomoćnik u kući, čuva decu, a može i pivo da donese

A može i da pripazi na kućne ljubimce, na meso koje se peče u rerni, da ćaska o vremenu, sportu, filmu...

  • 0
Amazon Astro Kućni robot Amazon Astro / Foto: Amazon

Američki internet gigant Amazon predstavio je svog novog robota nazvanog Astro, zabavnog kućnog pomoćnika sposbnog da "govori" glasom digitalnog glasovnog asistenta Amazon Alexa.

Astro odgovara na glasovne komande i upite vlasnika, kao i svi ostali Alexa uređaji, i na komandu se kreće po kući gde god da ga pošaljete i da pripazi na kućne ljubimce, na meso koje se peče u rerni, ali i da pričuva decu.

Astro ima točkove, veliku periskopsku kameru koja mu omogućava znatno povećanje vidnog polja i veliki broj senzora različite namene, kao što su oni koji detektuju različite zvuke kao što su alarmi ili zvuk razbijanja prozorskog stakla.

Kućni robot Amazon Astro Kućni robot Amazon Astro / Foto: Amazon

Drugim rečima, Astro je sposoban da prati sve što se događa kući ili stanu i da obaveštava korisnika čim primeti nešto neuobičajno. A sve što je primetio automatski skladišti i čuva na klaud serveru Amazonovog Ring servisa za pametne kuće.

Kao i Alexa, ovaj robot je idealan sagovornik za dobijanje različitih informacija i razgovore o vremenu, sportu ili filmu, a svo to vreme može da šeta sa vama po stanu, sve dok ne aktivirate njegov "Ne smetaj" mod, da biste mogli da se malo odmorite od njega.

Prodaja Amazon Astro robota počeće do kraja godine, ali u ograničenim količinama. Prva serija će biti dostupna za naručivanje po ceni od 999,99 dolara, a kada proizvodnja počne u punom obimu prodavaće se po ceni od 1.449,99 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA