≫ 

Tinejdžer poznat po praćenju letova Elona Maska ima novu metu: Ruski oligarsi

Novi nalog na Twitter-u pod nazivom “Russian Oligarch Jets” prati vazdušna putovanja ruske elite.

  • 4
Privatni mali avion Foto-ilustracija: Pixabay

Tinejdžer koji je napravio nalog na Twitter-u koji prati privatne letove Elona Maska okrenuo je svoje talente ka novoj meti: ruskim oligarsima.

Novi nalog, pod nazivom “Russian Oligarch Jets”, počeo je da prati gde se nalaze neki od najbogatijih ruskih biznismena, objavljujući kada i gde njihovi avioni poleću i sleću.

Automatizovani fid je objavio svoj prvi tvit u nedelju nakon što su SAD sankcionisale nekoliko članova užeg kruga ruskog predsednika Vladimira Putina i obećale da će uloviti i zamrznuti njihovu imovinu, uključujući njihove jahte i vile.

Ruski milijarderi još uvek krstare svetom privatnim avionima i jahtama uprkos sankcijama koje imaju za cilj da finansijski osakate rusku elitu kao odmazdu za Rusku invaziju Ukrajine, piše Business Insider.

CNBC je u ponedeljak izvestio da su neki od najbogatijih ruskih biznismena počeli da premeštaju svoje megajahte u Crnu Goru i na Maldive, verovatno u pokušaju da izbegnu da budu zaplenjene.

A čini se da su i avioni i helikopteri ruskih milijardera u pokretu. Nalog “Russian Oligarch Jets” već je pratio nekoliko letova aviona u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča, uključujući putovanje helikopterom na Karibe u ponedeljak.

Još jedan nalog je formiran za praćenje letova aviona registrovanih na Putina i ruske VIP osobe, iako je Džek Svini, student koji stoji iza naloga, upozorio u tvitu da se ne očekuje da će biti veoma tačan jer postoji nekoliko VIP aviona, a ne postoji previše dostupnih podataka o letovima u Rusiji.

Svini (19) je prvi put dospeo na naslovne strane prošlog meseca nakon što mu je Mask ponudio 5.000 dolara da ugasi nalog koji prati njegove letove.

Tinejdžer je ovu ponudu odbio i umesto toga zatražio 50.000 dolara.

Video: Otišli su na tanak led pa završili u vodi: Vatrogasci se borili za živote dvojice tinejdžera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Parezan

    1. mart 2022 | 12:14

    Kad mu dođu preko noći jedan dan neželjeni gosti posetioci iz KGB-a biće mokre pantalone.

  • Marko Parezan

    1. mart 2022 | 12:12

    Živi dečko u iluziji...

  • Realno

    7. mart 2022 | 15:50

    Želim mu uspeh u radu, i da ga podrže maksimalno sa zapada .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA