≫ 

Ova turistička podmornica je za avanturiste koji bi da se voze 200 metara ispod nivoa mora

Veza između nas i okeana uskoro bi mogla biti malo jača zahvaljujući U-Boat Worx-u

  • 0
Turistička podmornica s devet sedišta za turiste koji bi da se voze 200 metara ispod nivoa mora Foto: U-Boat Worx / Ferrari / Profimedia

Holandska kompanija U-Boat Worx, specijalizovana za privatne i komercijalne podmornice, upravo je predstavila novu seriju podmornica dizajniranih da odvedu neustrašive turiste oko 200 metara ispod površine mora.

Nazvana Nexus, nova serija uključuje vodeći model za devet osoba i manji, lakši model sa sedam sedišta.

Nexus podmornice su takođe višesmerne. Ova sposobnost, za koju se kaže da je jedinstvena za flotu U-Boat Worx-a, omogućava plovilima da sa lakoćom manevrišu u bilo kom pravcu. Deset tihih potisnika, u međuvremenu, obezbeđuju snagu za "brzinu bez premca", koja je navodno oko 3 čvora.

Možete očekivati da će vam unutra biti udobno. Obe podmornice navodno nude 25 odsto više unutrašnjeg prostora od konkurentskih modela, prema holandskoj kompaniji.

Ulazni otvor je takođe navodno najveći koji je ikada ugrađen u podmornicu ove veličine i može se upariti sa opcionim liftom za lak pristup unutra.

Svaka od ovih podmornica opremljena je baterijom od 62 kWh koja im omogućava da rade do 18 sati i da rone do 10 puta dnevno. To znači da oko 80 gostiju dnevno može da iskusi pravu podmorsku avanturu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA