≫ 

NASA formira tim za istraživanje NLO pojava

Studija će početi ove jeseni i trajaće devet meseci, a njen tok moći će svi da prate

  • 3
NLO Foto: Privatna arhiva

NASA će formirati tim za istraživanje NLO pojava kao deo novih ciljeva proučavanja "nauke visokog rizika i velike vrednosti".

Svemirska agencija je u četvrtak saopštila da formira nezavisni tim koji će istraživati koliko je informacija o tom pitanju javno dostupno i koliko je još potrebno da se razumeju neobjašnjive pojave. Stručnjaci će takođe razmotriti kako najbolje iskoristiti sve ove informacije u budućnosti.

NASA veruje da je ovo prvi korak u pokušaju da se objasne misteriozne pojave na nebu poznate kao UAP, ili neidentifikovani vazdušni fenomeni.

Studija će početi ove jeseni i trajaće devet meseci i neće koštati više od 100.000 dolara. Biće potpuno otvorena, tako da ništa neće biti klasifikovano kao poverljiva vojna informacija.

NASA je objavila da će tim predvoditi astrofizičar Dejvid Spergel, predsednik Simonsove fondacije za unapređenje naučnih istraživanja. Na konferenciji za novinare, Spergel je rekao da je jedino unapred stvoreno mišljenje koje ulazi u studiju da će UAP-ovi verovatno konačno biti bolje objašnjeni.

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA