≫ 

Čudne spirale svetlosti na nebu izbezumile su Novozelanđane

Postoje brojne teorije o tome šta su svetla mogla biti, ali odgovor možda nije tako uzbudljiv kao što mislite

  • 4

U nedelju uveče, posmatrači zvezda na Novom Zelandu ostali su zbunjeni i pomalo užasnuti. Dok su mnogi gledali zvezde, spirale svetlosti probijale su se nebom. Postoje brojne teorije o tome šta su svetla mogla biti, ali odgovor možda nije tako uzbudljiv kao što mislite.

Gledanje zvezda je jedna od zanimljivijih stvari koje možete da uradite u vedroj noći. Na kraju krajeva, sa toliko kiša meteora koje treba pratiti, kao i pomračenja, gotovo uvek postoji nešto fascinantno za videti. Posmatrači zvezda na Novom Zelandu ostali su zbunjeni kada su se spirale stvorile na nebu.

Alister Berns je za britanski Guardian rekao da mu je prijatelj poslao poruku o objektu na nebu. Kada je izašao napolje, video je nešto što je izgledalo kao masivna spiralna galaksija kako se probija nebom. Berns kaže da su brzo umešali komšije i ubrzo su svi stajali napolju i posmatrali spiralna svetla.

"Bilo nas je oko petoro, svi na našoj zajedničkoj verandi gledajući gore i pomalo, pa, malo smo poludeli", rekao je Berns za Guardian. Uprkos čudnosti iskustva, izvor ovih spirala je prilično običan.

Dok je mogućnost da vanzemaljci lete nebom uzbudljiv, izvor svetla je verovatno samo izduvni gas rakete. SpaceX je u nedelju lansirao raketu sa Kejp Kanaverala na Floridi.

U suštini, kada raketa nosi satelit u svemir, ona izbacuje pogonsko gorivo pozadi. Kada se to dogodi, pogonsko gorivo nakratko formira oblak u svemiru. Sunčeva svetlost tada obasjava ovaj oblak, stvarajući vrtloge svetlosti na nebu kojima su Berns i drugi bili svedoci.

To je spektakularan fenomen, iako ne onaj koji ranije nismo videli. Prethodno su naučnici uočili sličan vrtlog iznad Havaja. Naučnici kažu da je i taj vrtlog bio od rakete SpaceX. Berns kaže da je sumnjao na raketu. Međutim, on i njegove komšije nikada nisu bili svedoci tako nečemu.

Uprkos logičnom rezonovanju iza misterioznih vrtloga svetla na nebu, neki još uvek veruju da su takve pojave dokaz vanzemaljskog života i da NLO često posećuju Zemlju. Iako ne možemo sa sigurnošću reći da to nije slučaj, u ovom slučaju objašnjenje koje su naučnici dali za definisanje ovih spirala ima savršenog smisla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ema

    21. jun 2022 | 16:36

    Šta se čude to može biti i prolaz u drugu dimenziju ko iz filmova .

  • Igor

    22. jun 2022 | 18:43

    Otvorio se portal.

  • Уаа политичари

    23. jun 2022 | 21:46

    Да. Сасвим логичан одговор. То је траг од Маскове ракете која је лансирана, одакле оно беше, са Кејп Канаверала на Флориди. Ма да, сигурно је тако али .... Од Флориде до Новог Зеланда нема ни 12.000 километара! Шта зна дете шта је 200 кила! А колико је беше господин Маск лансирао сателита? Један, два или беше три? Мени се чини преко 1000 а сада се први пут види ова спирала!!! Ма, да и то је логично. Само тада су били такви временски услови. Само тада је се Планета Земља окретала брже него обично тако да су људи изнад Новог Зеланда могли да виде овај траг. Проклети вуду магови и гатаре! Мислим на данашње "научнике" и "струку". Незналице, шарлатани и уз то подмићени, уцењени и приглупи. Ко може да поверује у ово екстра глупаво образложење? Гнушам се данашњих "научника". Част изузецима али већина је за апс.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA