≫ 

U svemir iz udobnosti svog kauča: Sada postoje i besplatne virtuelne ture Međunarodne svemirske stanice

Postoji i za nas smrtnike način da odemo u svemir

  • 1
NASA svemirska šetnja Foto: Tanjug/AP

Osim ako nemate četvrt miliona dolara da "bacite" na sedište u sugestivno oblikovanoj raketi, istraživanje Međunarodne svemirske stanice u virtuelnoj stvarnosti je verovatno najbliže što ćete ikada doći do svemira. Srećom za nas smrtnike, iskustvo je "zapanjilo" prave astronaute i apsolutno je besplatno.

Space Explorers: The ISS Experience je virtuelno iskustvo u četiri epizode koje vas vodi u život na Internacionalnoj svemirskoj stanici. U pitanju je prva šetnja u svemiru snimljena u virtuelnoj realnosti kamerama visoke rezolucije. U poslednjoj epizodi, pod nazivom „EXPAND“, pratićete sve šta se dešava kada se astronauti ISS-a pripremaju za šetnju. Zatim ćete ih ispratiti u svemir, plutajući oko stanice dok oni rade svoj posao, prenosi Mashable.

Produkcijski studio koji stoji iza The ISS Experience, Felix & Paul, osvojio je Emi za svoj rad na seriji, čije snimanje je trajalo dve godine i predstavlja najveću produkciju ikada snimljenu u svemiru. U septembru, studio će ugostiti VR live stream od 360 stepeni lansiranja NASA Artemis I, prvi let Orion svemirske stanice.

Taj prenos uživo obećava da će "gledaocima dati jedinstveno sedište u prvom redu sa lansirne rampe, omogućavajući im da učestvuju u ovom istorijskom događaju približavajući ih raketi SLS bliže nego što je bilo koji čovek ikada prišao", prenosi Benchmark. Ovaj prenos će biti dostupan za gledanje na Meta Quest Horizon Worlds, Facebook 360 i na više od 100 IMAX kupola i planetarijuma širom sveta.

"Apolo misije su emitovane širom sveta u crno-beloj boji", rekao je Feliks Laženes, suosnivač i kreativni direktor studija Felix & Paul, "ali generacija Artemis će doživeti predstojeće misije na Mesecu i buduće misije na Mars kao da su zaista tamo".

Možete uživati u zadivljujućem The ISS Experience sa Meta Quest i Meta Quest 2 naočarima, a ako želite da plutate oko Međunarodne svemirske stanice u virtuelnoj stvarnosti pogledajte Mission: ISS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    26. jul 2022 | 20:04

    Тамо је све виртуелно - памет понајвише.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA