≫ 

Ovo su snimci neidentifikovanih letećih objekata zbog kojih je NASA oformila poseban tim

Na prvom takvom saslušanju u više od 50 godina, najviši zvaničnici Pentagona pokazali su neobjašnjive snimke UAP-ova članovima američkog Kongresa

  • 3
NLO, američka vojska snimila nlo Printscreen: Youtube/To The Stars Academy of Arts & Science

Već više od jedne decenije, Ministarstvo odbrane SAD tiho katalogizuje i istražuje mnoštvo bizarnih susreta — većinom iz američke mornarice — brodova i borbenih aviona sa neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Počevši od 2017. godine, video snimci i izveštaji očevidaca ovih čudnih prizora našli su se u javnosti, što je na kraju podstaklo američki Kongres da zahteva od Pentagona da sačini izveštaj koji rezimira sve što američka vlada zna o takozvanim neidentifikovanim vazdušnim fenomenima, ili UAP (alternativni izraz sa znatno manje stigme od "NLO-a").

Na prvom takvom saslušanju u više od 50 godina, najviši zvaničnici Pentagona pokazali su neobjašnjive snimke UAP-ova članovima američkog Kongresa.

Nakon svega toga, značajan kontingent pravih vernika u vanzemaljce neprestano je deklamovao: "Rekli smo vam!", uporni u svom uverenju da, bilo da se zovu NLO ili UAP, entiteti koji lete našim nebom su zapravo vanzemaljske letelice – i da već veoma dugo aktivno posećuju Zemlju.

Ta duboko ukorenjena javna uverenja, uparena sa ponovnim interesovanjem za ove incidente na najvišim nivoima vlasti, mogu dovesti do zapanjujućih spekulacija. Da li smo na ivici formalnog otkrivanja — potkrepljenog nepobitnim dokazima — da čovečanstvo nije samo i da nas vanzemaljske civilizacije zaista posećuju?

Ili bi moglo biti da su UAP u potpunosti proizvodi revolucionarnog i tajnog tehnološkog napretka, bilo od strane drugih zemalja koje izazivaju američki vazdušni prostor ili od strane same Amerike kao deo nekog supertajnog domaćeg programa namenjenog otkrivanju rupa u odbrani?

Pa, kako bi odgovorili na ova, i brojna druga pitanja, NASA je sastavila nezavisni tim za istraživanje neidentifikovanih vazdušnih fenomena (UAP) koji je započeo svoja istraživanja u ponedeljak.

U nastavku možete pogledati neke od snimaka - pretežno američke mornarice - koji su nesumnjivo bili jedan od najvećih razloga za formiranje ovog tima.

Ovaj prvi je zvanični video-snimak američke vlade o susretu sa NLO-om iz 2004. godine. Ovo je snimio borbeni avion koji je poleteo sa nosača USS Nimitz. Ovaj fenomen je poznat kao "Tik Tak" UFO.

Drugi susret je poznat kao "Gimbal" UFO. Ovo je snimljeno 2015. godine, blizu obale Floride.

Na kraju imamo i "GoFast" UFO, koji je snimljen takođe 2015. godine, gotovo na istom mestu blizu obale Floride.

Krajnja svrha ove grupe će biti da preporuči plan za potencijalnu analizu podataka koji se tiču UAP-ova i fokusiraće se isključivo na deklasifikovane podatke.

Kada se istraživanje završi, potpuni izveštaj će biti objavljen za javnost sredinom 2023. godine. Možda ćemo tada konačno dobiti odgovor na pitanje da li smo zaista sami u Univerzumu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. oktobar 2022 | 17:48

    DALI SE RADI O VANZEMALJVIMA ILI O LETILICAMA IZ PARALELNOG SVETA NEKE NAPREDNE CIVILIZACIJE NA PLANETI ZEMLJI SAZNACEMO !!! CRNOG VITEZA TREBA PROUCITI KOJI KRUZI OKO PLANETE 9000GODINA O KOME JE PISAO NIKOLA TESLA I LEONARDO DAVINCI !!!

  • Ezra

    25. oktobar 2022 | 21:00

    Iranski dron, prosipa iracke bojne otrove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA