Prvi robot advokat uskoro će braniti optuženog na sudu: AI će slušati argumente i formulisati odgovor

AI advokat govori optuženom šta da kaže u realnom vremenu, preko slušalica

  • 0
Robot advokat veštačka inteligencija Foto: Shutterstock.com

Advokat "robot" kojeg pokreće veštačka inteligencija biće prvi te vrste koji će pomoći optuženom oko saobraćajne kazne na sudu sledećeg meseca.

Džošua Brauder, izvršni direktor DoNotPay-a, rekao je da AI kreacija kompanije radi na pametnom telefonu, sluša sudske argumente i formuliše odgovore za optuženog. AI advokat govori optuženom šta da kaže u realnom vremenu, preko slušalica.

Firma za veštačku inteligenciju je već koristila pisma i čet-botove generisane veštačkom inteligencijom kako bi pomogla ljudima da obezbede povraćaj novca za Wi-Fi koji tokom leta nije funkcionisao, kao i da snizi račune i ospori kazne za parkiranje, između ostalog, navodi Brauder.

Kompanija se oslanjala na veštačku inteligenciju da bi dobila više od 2 miliona sporova u ime pojedinaca, dodao je on.

Trenutno, prema podacima kompanije DoNotPay, imaju oko 150.000 korisnika koji plaćaju njihove usluge. Godišnja pretplata iznosi 36 američkih dolara.

Da biste koristili njihove usluge, potrebno je da unesete osnovne podatke o problemu koji vas muči. DoNotPay će zatim obraditi ove informacije koristeći veštačku inteligenciju i oblikovati ih u odgovarajući pravni dokument.

Ako robo-advokat izgubi slučaj, DoNotPay će pokriti sve kazne, rekao je Brauder, piše CBS.

Krajnji cilj, prema Brauderu, je demokratizovati pravno zastupanje tako što će ga učiniti besplatnim za one koji to ne mogu da priušte, u nekim slučajevima eliminišući potrebu za skupim advokatima.

Ali s obzirom na to da je tehnologija nelegalna u mnogim sudnicama, on ne očekuje da će uskoro moći da komercijalizuje proizvod.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA