Zvuči kao šala, ali nije: Republikanci ogorčeni na Microsoft zbog ovih promena na Xbox konzolama

U pokušaju da postigne svoj cilj da do 2030. bude ugljenično negativna i kompanija sa "nultim otpadom", Microsoft je 11. januara predstavio dve nove promene u podešavanjima Xbox konzola

  • 1
Xbox Microsoft konzola Foto: vfhnb12 / Shutterstock.com

Microsoft je najavio promene u podešavanjima svoje Xbox konzole koje će omogućiti korisnicima da uštede više energije i smanje uticaj gejminga na okolinu. Ali republikanci i organizacije povezane sa njima su ovo shvatili kao da "woke brigada" želi da "uzme vaš Xbox".

"Woke" se kao termin koristi još od afro-američkih građanskih pokreta 60-ih i 70-ih. Termin se odnosi na političku samosvest, osvešćivanje sopstvene pozicije u sistemu i pobune protiv položaja u kom se nalazimo, međutim za republikance je ovo negativan pojam.

U pokušaju da postigne svoj cilj da do 2030. bude ugljenično negativna i kompanija sa "nultim otpadom", Microsoft je 11. januara predstavio dve nove promene u podešavanjima Xbox konzola.

Kompanija je dodala funkciju koja omogućava konzoli da izabere doba noći za održavanje i ažuriranja kako bi najmanje koristila struju i postavku za "gašenje" koja može da zameni režim spavanja, za koji kažu da štedi 20 puta više energije.

Međutim, ovo je u članku Blaze Media, konzervativnog medija, protumačeno kao sugerisanje da će Microsoft "primorati gejmere da se isključe kako bi se borili protiv klimatskih promena".

"Prvo šporet na plin, zatim vaša kafa, a sada se spremaju da uzmu vaš Xbox", napisao je senator Ted Kruz na Twitteru u ponedeljak.

"Oni žele da vam uzmu oružje. Žele da uzmu vaše šporete na plin. A sada žele da uzmu vaš Xbox", napisao je Troj Nels, kongresmen iz Teksasa. "Šta je sledeće?", dodao je on.

Ovo je jedna od onih situacija koje su toliko bizarne da je teško poverovati u njih. Podešavanje, koje je inače opciono, možete ga promeniti u svakom trenutku, bi samo značilo eventualno dodatnih par sekundi da se Xbox upali, ili da nećete moći preko telefona da ga "probudite".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    25. januar 2023 | 11:24

    Hajde da ubijemo krave, bacimo svu tehniku i vratimo se u kameno doba da bi njih nekoliko hiljada mogli lepo da žive. Što nisu čuvali prirodu pre pedeset ili trideset godina kada su se oni razvijali, nego sada kada više ne mogu da napreduju, a drugi ih polako stižu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA